До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

ONUKA про те, як створювали новий трек Zenit

Zenit – новий трек гурту ONUKA, який звучить, як гуцульська веснянка ХХІ століття: зухвала, динамічна, з енергійним грувом. Після пластинки MOZAЇКА 2018 року, наповненої соціальними меседжами, у гурту новий етап: "Це історія про інший бік сірого, а часом і жорстокого світу. Коли сонце досягає свого зеніту, всі тіні навколо розчиняються, страхи людей зникають", – пояснює лідер гурту Ната Жижченко.

Про те, як створювали трек, і чому в ньому звучить дитячий хор, Ната Жижченко розповіла Vogue.ua:

Реклама

"Tрек став такою собі збіркою усього, чим ми пишаємось у нашій музиці. У записі можна почути і цимбали, і варган, і бандуру, і духові. Також у цьому треку є семпли із давніх платівок, які я знайшла в Чернігові. Це записи мого дідуся, які називаються "Троїста музика". Старовинні звуки трембіт, які чутно у синглі, взяті саме з них. На бек-вокалі можна почути дітей із колективу "Зернятко". Річ у тім, що першочергово мені хотілося передати цією роботою настрій старовинної гуцульської дитячої пісні. Потім концепція змінилася, а от грайливий, колядувальний, так би мовити, настрій залишився.

Сингл написали ще у грудні минулого року. Щоправда, він багато разів був переробленим і зазнав чимало трансформацій. Кожного разу, коли здавалося, що ми закінчили роботу, я прослуховувала його і ми знову поверталися до студії. Змінювалося звучання, концепція запису… І так минали місяці. Хоч би як, я завжди була впевненою в одному: ZENIT — це історія про літо, сонце, віру у світлу частину світу, в якому ми живемо.

Ми вперше представили цей трек на українських радіостанціях у день сонцестояння. Для мене це важливо. Взагалі я вірю у всевишню справедливість: це можна назвати релігією, природними силами, багатобожжям або язичницькими віруваннями. Втім, я знаю точно, що таке відчуття вселенської справедливості у житті і поза його межами існує. Якби цього не було, не було би змісту взагалі в людській моралі. У свідомості людини".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.