До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

LOVE IT ритм: таємний сенс концертних костюмів MONATIK

1 червня точно увійде в історію української музики: MONATIK влаштував масштабне шоу у НСК "Олімпійський", де встановив найбільшу сцену за всю історію стадіону. Однак вразив присутніх не тільки масштаб, але і рівень постановки – від танців і світлових експериментів до сміливих дуетів і костюмів.

Концерт MONATIK у НСК "Олімпійський"

Останні привернули особливу увагу Vogue UA. Над костюмами працював дизайнер Іван Фролов, команда якого з 25 людей буквально за місяць відшила 136 одиниць одягу – від складних суконь до розшитих кристалами підтяжок.

Реклама
Концерт MONATIK у НСК "Олімпійський"

"Команда Діми Монатика до нас звернулася рівно рік тому. Ми були знайомі і до цього, а сам Діма вперше відвідав наш показ у лютому 2018 року, – розповідає дизайнер. – Весь цей час ми з Дімою обговорювали концепцію образів, паралельно шили костюми для інших його виступів, але найгарячіший період почався саме місяць тому, коли ми почали відшивати речі для цього концерту. Діма дуже вимогливий, і для нього важливі деталі, як і для нас. Це нас зблизило. Ми робили костюми і для самого артиста, і для його команди: музикантів, бек-вокалу, танцівників. Йому було важливо, щоб всі костюми були виготовлені з однаковою ретельністю – образ будь-кого з танцівників або музикантів мав бути таким самим якісним, ​​як і його власний. Жодних компромісів. Нам такий підхід близький, і ми з величезним завзяттям взялися за проект".

Іван Фролов і Діма Монатик

<b>МонатикЭскизы</b>

Шоу "LOVE IT ритм" – це історія успіху самого MONATIK, який в 23 роки приїхав з Луцька до Києва і почав свій шлях. Так, за час 2,5-годинного концерту він змінив п'ять образів. Спочатку артист з'явився перед глядачами в яскраво-червоному плащі, який символізував відкриті розум і сприйняття, з якими людина приїжджає у мегаполіс, мріючи його підкорити. У цей час очі і серце відкриті для всього нового, є готовність ризикувати і терпіти невдачі, йти вперед і вичавлювати з себе останні сили. Цей постійний рух артист і демонстрував під час концерту.

Концерт MONATIK у НСК "Олімпійський"
Ескіз Івана Фролова

Потім Монатик скинув плащ, під яким ховався своєрідний сірий піджак-навпаки. Елементи його крою та декору з деяких ракурсів нагадували то про "Зоряні війни", то про супергероїв, адже, щоб стати мультиартистом, Дімі довелося проявити чимало по-справжньому героїчних якостей.

Концерт MONATIK у НСК "Олімпійський"
Ескіз Івана Фролова

У середині шоу MONATIK раптом опинився на даху вагона метро, який мчав між фан-зонами і секторами. Такий хід команда артиста придумала, щоб гості віддалених секторів також стали ближчими до артиста. У цій частині Монатик був одягнений у бежевий піджак. Фролов розповідає, що ця річ з останньої осінньо-зимової чоловічої колекції бренду настільки сподобалася музиканту, що він захотів долучити її до свого сценічного гардероба.

Концерт MONATIK у НСК "Олімпійський"

"Добре роздивившись, можна помітити кілька простьобаних деталей, – розповідає дизайнер. – Вони утворюють своєрідний скелет, яким обростає людина, коли йде назустріч мрії. Це і перші плоди роботи, і перші невдачі. Ще тут можна помітити вистьобане серце – це символ бренду FROLOV і один з улюблених елементів Діми".

Примірка у студії FROLOV

Кубинська сорочка – несподіваний для багатьох елемент образу, що символізує багатогранність MONATIK, якого недарма називають мультиартистом. А ось під нею ховалася звичайна чорна футболка, прикрашена тим самим вишитим серцем. "Відкрию секрет: Діма спочатку хотів відмовитися від складних костюмів і виступати у простій футболці, – розповідає Фролов. – Щоб тримати і розхитувати багатотисячний натовп, йому не потрібні складні вбрання, він зможе це зробити і у простій футболці. Однак у "LOVE IT ритм" костюми – це частина шоу, це банальна повага до свого глядача, який хоче побачити щось цікаве". Поєднання простої бавовняної футболки і серця для всієї команди MONATIK і стало символом того, що ця музика йде від серця і вона передусім.

Концерт MONATIK у НСК "Олімпійський"

Завершив Дмитро Монатик концерт у класичному костюмі, який, з одного боку, є певним мірилом успіху і статусу, а з іншого – символізує вірність первинній мрії, з якої все починалося і яка за 10 років втілилася у життя.

Концерт MONATIK у НСК "Олімпійський"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.