До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тіна Кароль — про новий альбом "Молода кров", присвячений Дню Незалежності України

До Дня Незалежності співачка Тіна Кароль випускає альбом дуетів з промовистою назвою "Молода кров". Це сім колаборацій з молодими українськими музикантами — є серед них і по-справжньому несподівані.

Альбом "Молода кров" відкриває дует Тіни Кароль і яскравого дебютанта Wellboy. Що може бути несподіванішим — дует визнаної діви, за плечима якої 15 років зіркової кар’єри й вісім успішних альбомів, і 21-річного артиста з села Грунь Сумської області, про якого ще пів року тому ніхто не знав?.. Про Антона Вельбоя заговорили два місяці тому — після виходу його дебютного відео "Гуси". Кліп має майже чотири мільйони переглядів на YouTube. Харизматичного, яскравого у своїй простоті хлопця не могла не помітити й Тіна Кароль — і запропонувала йому записати спільну пісню. Живий, самобутній трек "Черкай іскру", що має всі шанси стати гітом, до речі, написав сам Антон.

Реклама

До альбому "Молода кров" увійшли сім треків: це дуети з уже згаданим Wellboy, гуртом Kazka, артисткою Alina Pash, гуртами Latexfauna і "Сам на Сам", Микитою Ломакіним та Ivan Navi. У розмові з vogue.ua Тіна Кароль сказала, що присвячує цей альбом майбутньому. "У День Незалежності ми традиційно згадуємо, чого домоглися, говоримо про спадщину країни; говоримо про сьогодення. Але завтрашній день водночас у нас тільки в мріях, у надії... Ми мало залучаємо до великої справи молодих людей. А я вірю, що, коли кожна творча людина причетна до великої справи, то почувається інакше, а її шлях набуває додаткового змісту. Мені хотілося показати завтрашній день — у музичному сенсі. Також хочеться збагатити каталог української сучасної музики новими піснями".

Розповідаючи про альбом, Тіна з гумором називає себе господинею балу, і каже, що цей проєкт для неї щось на зразок філантропії, їй було важливо поділитися з молодими артистами не тільки досвідом, а й своєю популярністю зокрема. "Я казала їм: ось я, я вся ваша, скористайтеся з моєї популярності та моїх можливостей! (Сміється.) Чому ми вважаємо, що музиканти не потребують підтримки? Потребують, та ще і як. Головне, що їм треба, — щоб їх показали широкій аудиторії — звісно, вони вже мають свою аудиторію, але нехай про них дізнається і моя. Я вірю, що так ми почнемо виховувати в шоу-бізнесі взаємодопомогу".

"Тіна дала мені свободу дій і сказала: роби, як вважаєш за потрібне", — розповідає про роботу з Тіною одна з найяскравіших українських артисток нового покоління, справжня зірка українського гіп-гопу Аліна Паш. — "Я наважилася запропонувати Тіні свій другий куплет — і їй дуже сподобався цей експеримент". Так народилася чуттєва композиція "Дотики", в основі якої авторська пісня Тіни Кароль, доповнена яскравим другим куплетом зі жвавим речитативом Аліни.

Ще один цікавий трек в альбомі — "Зіронька", записана в дуеті з гуртом Kazka. "Зіронька" — композиція 1998 року, яку колись виконувала українська співачка Олександра. "Коли я була школяркою, в Івано-Франківську була страшенно популярна співачка Олександра, — розповідає Тіна. — У 1998 році, коли мені було 13, її головним гітом була пісня „Зіронька". Я слухала її й думала: хочу, щоб у мене колись теж був такий гіт! (Сміється.) Через роки, коли я вже стала популярною співачкою, я зателефонувала композитору й автору пісні Дмитрові Ципердюку й сказала, що хочу придбати права на цю пісню. У підсумку вона лежала в мене років п’ять. А потім я зрозуміла, що це буде ідеальна композиція для дуету з Kazka".

Тіна Кароль каже, що в планах — альбоми "Молода кров 2" і "Молода кров 3". "Це наш маленький старт і маленькі амбітні плани. Також є ідея організувати музичний фестиваль для молодих артистів. Хочеться вже зараз створювати майбутнє".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.