До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бруклінська техно-диджейка Volvox уперше зіграє в Києві

У п’ятницю, 6 серпня, у київському ARSENAL XXII вперше в Україні виступить Volvox — одна з яскравих представниць бруклінського андеграунду. Її музика гіпнотична, на перетині хардкору, індастріалу та ЕВМ. У цьому матеріалі ми зібрали про неї цікаві факти та розповіли, чому не варто пропускати її виступу.

Volvox уже встигла розділити сцену з The Blessed Madonna, Marcel Dettmann, Ellen Allien, DVS1, The Hacker, Legowelt та Mike Servito. Вона звана гостя берлінського клубу Berghain/ Panorama Bar і одна з перших клієнток профеміністичного букінгу Discwoman. Відвідувачі її лайвів кажуть, що Volvox підіймає танцмайданчик хоч о 6 ранку, хоч о 6 вечора. "Я — дитя танцмайданчику. Може, тому я розумію динаміку відчуттів на танцмайданчику й тому граю саме те, що публіка хотіла б почути й відчути", — пояснює Volvox в інтерв’ю для DJ Mag.

Реклама

Диджейка багато гастролювала Європою, Південною Америкою та Азією. До України вона мала приїхати ще минулого року, але всі плани скасувалися через локдаун. Сама Volvox зустріла його одночасно у трьох містах — у Берліні залишила музичні записи для виступу, звідти відлетіла до Стамбулу в інших справах, а з поширенням ковідної тривоги взяла терміновий квиток зі Стамбула до Нью-Йорка. Втім, вона непогано провела час на самоізоляції — читала, захоплювалася садівництвом і писала музику.

Розповідаємо п’ять цікавих фактів про Volvox, які надихнуть вас відвідати її виступ в ARSENAL XXII:

  1. Музичну кар’єру дівчина починала зокрема й з готики. У 2006 році вона грала готичний індастріал, стоячи за пультом з відповідним мейкапом, у корсеті та на високих платформах. Все це неодмінно супроводжувалося ночівлями в моторошних готелях з пластиковими матрацами.

  2. Найпершою Volvox взяла до рук касету гурту Dahlbäck and Dahlbäck. На ній вона увімкнула трек 2004 року Forsberg Loves The Acid і зрозуміла, що сильнішого враження acid-музика на неї ще не справляла.

  3. Нью-Йорку Volvox завдячує підпільними вечірками Unter, де щоразу збираються до тисячі квір-френдлі відвідувачів. На ранніх етапах Unter був чимось на кшталт комунальної хати під хард-техно вечірки. Volvox прожила в його стінах чотири роки та вважає цей етап ключовим, хоч і у всіх сенсах важкуватим. Без нього вона не мала б змоги писати музику, з якою для музикантки відкрилася ширша аудиторія. А впродовж останніх трьох років Unter — це ще й топова after hour тусівка Нью-Йорка.

  4. Один з лайвів Volvox можна повноцінно подивитися лише на PornHub. Річ у тім, що у 2018 диджейка виступила на секс-позитивній вечірці Pornceptual від Boiler Room, де цінується оголеність і фетиш. Лайви Boiler Room, як і більшість рейвів, згодом виходять у мережі — та Youtube такий контент пропустив лише у заблюреному вигляді. А от PornHub дозволив випустити запис як є.

  5. Volvox ще й дипломована скульптуристка. Вона час від часу експериментує з віжуалом у своїх лайвах, любить естетику 70—80-х, і загалом цінує візуальні мистецтва за здатність збуджувати емоції без чіткого наративу. Саме тому улюблений режисер артистки — авангардист Алехандро Ходоровський. А ще у Volvox є спільний віжуал-проєкт з французьким відеохудожником Orthodox.

Всі подробиці виступу Volvox в ARSENAL XXII можна знайти в Telegram-каналі клубу.

Текст: Ріта Дудіна

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.