До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бейонсе випустила пісню Black Parade, присвячену боротьбі з расизмом

Співачка Бейонсе завжди гостро реагувала на те, що відбувається в політичному житті й суспільстві. Так, її новий трек Black Parade присвячений Дню визволення від рабства (у США цей день називають Juneteenth), який відзначають 19 червня. Разом з треком співачка презентувала нову ініціативу: фонд, який підтримуватиме невеликі бізнес-компанії афроамериканців.

"Підніми кулаки в повітря, покажи темношкіру любов", — співає зірка. "Мені потрібен мир і відшкодування за мій народ. Я повертаюся на південь, де моє коріння не поливають". Новий трек відсилає не тільки до історії, а й сучасних подій — вбивства Джорджа Флойда й антирасистських протестів у США. За два дні трек набрав майже 2 мільйони прослуховувань на YouTube.

Реклама
Бейонсе

Нагадаємо, для Бейонсе це далеко не перша композиція, присвячена жорстокості поліційників і боротьбі з расизмом. Так, у 2016 вона випустила альбом Lemonade, який порушує проблему расизму. Його титульний трек Formation виявився своєрідним політичним маніфестом: Бейонсе міркує про жорстокість поліції й ставлення до афроамериканців, а у вступі до пісні звучить голос Messy Mya — темношкірого репера й зірки Youtube, убитого у 2010 році в Новому Орлеані.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.