До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих кліпів Аліші Кіз

25 січня день народження святкує Аліша Кіз – лауреат 15 премій "Греммі" і одна з найяскравіших соул-співачок у світі. У день її 38-річчя Vogue.ua пропонує згадати п'ять найкращих кліпів (і пісень) Аліші.

Аліша Кіз представила дебютний альбом Songs in a minor 2001 року і стала, без перебільшення, голосом 2000-х. Її треки десятки разів очолювали чарти, вона заробила 15 статуеток "Греммі", і не раз була визнана найкращою r'n'b співачкою нашого часу, її порівнювали з самим Стіві Вандером. Але не тільки музика цікавить Алішу: вона – філантроп і активіст, амбасадор організації Keep a child alive, щорічно дає десятки благодійних концертів, а 2012 року брала участь у президентській кампанії Барака Обама.

Реклама

Трохи більше року тому співачка почала з'являтися на червоних доріжках без макіяжу, чим запустила соціальну кампанію #NoMakeUp. Без мейк-апу вона з'явилася у кліпі In common і на обкладинці цього треку, а потім написала велику колонку "Час знімати маски" в феміністський журнал Ліни Данем, де пояснила свою позицію. "Ми всі досягаємо такого часу в житті (особливо дівчата), коли намагаємося бути ідеальними. Можливо, це починається ще в другому класі після фотографій для шкільного альбому, коли ти носиш кучеряве волосся, тому що твоя мама сказала, що тобі личить, але всі твої "друзі" сміються над тобою? Ти хапаєш гребінець і гель, та зав'язуєш своє прекрасне волосся у дуже тугий хвіст: ти збираєш своє унікальне волосся в гульку – ховаєш частинку себе, щоб вписатися в картинку, яку хтось вважає ідеальною! Я ніколи не була тим, ким я є, постійно змінювалась, щоб суспільство прийняло мене". З тих пір співачка часто знімається без макіяжу для обкладинок журналів, приходить так на червоні доріжки і знімається в кліпах, щоб нагадувати собі та іншим дівчатам, як складно і водночас важливо бути собою.

Fallin
Empire State Of Mind
Girl On Fire
If I Ain't Got You
No One

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.