До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 таємниць, які зберігає Premier Palace Hotel у Києві

Premier Palace Hotel – один із центральних готелів Києва, відомий не лише своєю столітньою історією, а й лояльними гостями. Vogue.ua розповідає про 5 головних особливостей готелю.

Premier Palace Hotel

Уже 1912 року гостям готелю були доступні такі сучасні задоволення, як телефонний зв'язок, гаряча і холодна вода, а 2001 року Premier Palace Hotel став першим п'ятизірковим готелем у Києві. Зараз його будівля вабить височілим над бульваром ім. Шевченка фасадом і чудовим сервісом, та щоразу нагадує своїм гостям, що готелю є чим вразити.

Реклама
Розміщення

Premier Palace Hotel розміщений на бульварі ім. Тараса Шевченка. Завдяки локації вид з вікон будівлі сміливо можна назвати одним із найгарніших у місті, адже з них видніється тополина алея, яка є надбанням Києва з 1842 року. У пішій доступності перебувають головні центральні пам'ятки: Володимирський собор, Ботанічний сад ім. Фоміна, Бессарабський ринок, вулиця Хрещатик та Національний музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків.

Стара листівка з номера Premier Palace Hotel – з вікна видно тополину алею на бульварі Тараса Шевченка
Зіркові гості

Гордістю кожного готелю є знамениті гості. В Premier Palace Hotel це як зірки, так і представники світу бізнесу, мистецтва і науки. Свого часу гостями Premier Palace Hotel були такі відомі особистості, як Девід Бекхем, Дженніфер Лопес, Елтон Джон, Софі Лорен, Мей Маск. Архівні записи готелю вказують, що зупинялися близько двохсот знаменитостей.

Іменний люкс "Любов Орлова" в Premier Palace Hotel
Історичне значення

Крім двох пережитих пожеж, у будівлі готелю відбувались зустрічі, що мали ключове значення на державному рівні. Наприклад, Павло Скоропадський зрікся влади в одному з номерів готелю 1918 року, так ознаменував бажання українського народу боротися за свободу і незалежність.

Листівка із зображенням Premier Palace Hotel
Вшанування мистецтва

Колекція готелю налічує 274 картини, а вінтажні предмети мистецтва доповнюють інтер'єр незвичайними акцентами. В готелі підтримують творчість вітчизняних художників, тому з особливим тремтінням тут ставляться до картини українського живописця Михайла Гордійовича Дерегуса "Віче на Софіївському майдані" і твору Генріха Ягодкіна "Святкування Івана Купала в Стародавній Русі". Сучасну лепту до колекції внесла тендітна скульптура "Золота туфелька Сержа Лифаря", встановлена на честь Сержа Лифаря – відомого танцівника балету родом з Києва.

Картина Михайла Гордійовича Дерегуса "Віче на Софіївському майдані"
Ознаки індивідуальності

Уважні гості готелю обов'язково звернуть увагу на напис на килимку в ліфті – він збігатиметься з днем тижня. У ресторані Terracotta потішать середземноморською та традиційною українською кухнями, а в Президентському люксі кожен буде в захваті від великої кількості книжок у бібліотеці: тут і оригінальні класичні твори англійської, французької, російської, німецької літератури, і повне зібрання Енциклопедії Брокгауза і Ефрона.

Бібліотека у Президентському номері Premier Palace Hotel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.