До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як приготувати песто: 3 швидких рецепта, включаючи веганський

Автор кулінарного блогу lacake.com.ua Антоніна Латайко продовжує ділитися з vogue.ua простими рецептами. Цього разу знайомимося з трьома рецептами песто, який стане ідеальним доповненням до пасти, хліба, м'яса, сезонних томатів та інших овочів.

Класичний песто

Ингредієнти:

Реклама

50 г базиліку;

30-40 г кедрових горішків;

30-40 г пармезану;

80-100 г оливкової олії extra-virgin;

1 зубчик часнику;

Сік часточки лимона.

Приготування:

Класичний соус песто готують у ступці. Вручну подрібнюється свіже листя зеленого базиліку (без стебел), кедрові горішки, трохи пармезану, часнику і оливкової олії. Це, безумовно, допомагає максимально зберегти аромат і насичений смак усіх складових, але потребуватиме певних зусиль і часу.

Швидкий варіант дозволяє закинути всі інгредієнти разом і одночасно в чашу блендера і подрібнити до однорідного стану. Я навіть не зважую сир, горішки та оливкову олію. Все на око. Великий пучок часнику, жменю горішків, кілька шматочків пармезану, щіпка солі і сік часточки лимона. Оливкової олії додаю доти, доки не отримаю потрібну консистенцію. Але в цілому варто пам'ятати, що песто досить густий соус.

Песто с волоськими горіхами

Цікавим виходить варіант песто з волоськими горіхами замість кедрових. До нього я ще додаю жменю петрушки і заміняю частину оливкової олії на олію з виноградних кісточок.

Рецепт песто с грецкими орехами.
Веганський песто

У цьому варіанті песто виходить дуже ніжної кремової консистенції завдяки використанню горішків кешью.

Ингредієнты:

50 г базиліку;

50 г горіхів кешью;

80 г оливкової олії extra-virgin (або олії з виноградних кісточок);

Дрібка солі;

Сік часточки лимона.

Приготування:

Велику жменю горіхів залити теплою водою, залишити на 15 хвилин. Злити воду і збити в блендері разом з листям базиліку, оливковою олією, дрібкою солі і 1 ст.л. лимонного соку.

Песто чудово зберігається в холодильнику. Перелийте його в баночку. Злегка збризніть поверхню оливковою олією, щоб соус не темнів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.