До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Його Величність Пармезан: 13 фактів про легендарний твердий сир

Рецепт виготовлення сиру парміджано реджано (оригінальна італійська назва) не змінювався протягом останніх восьми сотень років: молоко, вода, сіль і ... трохи терпіння. Результат – найтвердіший і найбільш поживний з усіх сирів.

@kissthecookcatering

Першою писемною згадкою про пармезан є нотаріальний акт, складений в італійській Генуї 1254 року, згідно з яким одна дама заклала свій будинок заради щорічних поставок 25 кг сиру з Парми.

Реклама
@ilmercato.es
Рецептура сиру розроблена близько 900 років тому в монастирях на рівнині між Пармою і Реджо-Емілією. Назва місцевості і дала сиру ім'я – парміджано реджано.
Сховище сиру в Модені, Італія @emilroland

Довгий час Бенедиктинське абатство зберігало монополію на виробництво пармезану, поки в XVI столітті рецепт сиру не продали в Європу, де за його виготовлення з задоволенням взялися німецькі і французькі сировари.

Крутони з листям салату, беконом і пармезаном @dannydg2

2004 року в світі налічувалося понад 500 виробників сиру з назвою "Пармезан". 2008 року Європейський суд дозволив назву пармезан тільки для тих сирів, що виготовили в північних районах Італії: провінціях Парма, Модена, Реджо-Емілія, Болонья і Падуя.

Магазин в Пармі, Італія @oats4mer
30 г пармезану забезпечує п'яту частину добової норми білка для людини. Крім того, сир містить всі дев'ять незамінних амінокислот.
Спагеті з помідорами, руколою і пармезаном @abpboston

Для виробництва парміджано реджано використовують молоко корів, яких годують за суворими правилами: в їхньому раціоні присутні люцерна і лугові трави, а ось корм і силос заборонені. Пармезан з осіннього молока вдається м'яким на смак, зате з літнього – більш ароматним.

@merisfood
Для виготовлення 1 кілограма парміджано реджано необхідно 14-16 літрів молока.
@siljedaber

Починається виробництво сиру щорічно 1 квітня і закінчується 11 листопада. Потім пармезану дають час дозріти протягом року в формах у спеціальних кімнатах, де його кожні 10 днів протирають і перевертають. Тоді головки сиру переносять в сховища для фінального дозрівання.

Сховище сиру @annaboo82

Пармезан, якому один рік, має зернисту структуру і солодкий смак. У дворічного сиру смак стає витонченішим, а солодкість зникає. Трирічний пармезан набуває горіхової нотки і стає більш солоним.

Паста з пармезаном @quentin_hamdan
Однорічний сир можна їсти великими скибочками, а трирічний краще розкриється в натертій формі.
@jrmoire

Молодий сир Fresco (12-18 місяців) подають у вигляді сирної нарізки або з фруктами. Зрілий сир Vecchio (18-24 місяці) використовують у гарячих стравах (паста, лазанья, соуси), а також при запіканні м'яса і риби. Зрілий пармезан красиво розкриється під біле вино, а також підкреслить аромат будь-якого червоного. Старий сир Stravecchio (більше 24 місяців) хороший в натертому вигляді для пасти, морепродуктів і супів.

Суп з пармезаном @behappyandenjoy
Фабричну марку – Parmigiano Regiano – друкують по всій поверхні кірки сиру в момент досягнення його оптимальної зрілості.
@thegoodsaturday

Пармезан можна вживати навіть тим, у кого алергія на лактозу. Справа в тому, що в цьому сирі лактози немає: на початкових етапах виготовлення сиру її повністю розщеплюють корисні бактерії.

@cantina_del_ponte

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.