До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Згадати феншуй: як життя залежить від облаштування дому

Феншуй — давнє китайське мистецтво, яке допомагає знайти гармонію між внутрішнім і зовнішнім шляхом перетворення простору. Чи реально зробити переставлення у квартирі, згідно з правилами феншуй, без допомоги фахівця? Розбираємося в матеріалі.

Photo: @pampaspeople

Для початку варто зазначити, що не дарма феншуй є давньою китайською практикою. Адже саме Китай відомий мінімалістичними й компактними інтер’єрами, які не тільки стабільно захоплюють, але й надихають на запитання: "А як це, власне, можливо?". Мабуть, річ тут саме у феншуй.

Реклама

Попри те, що феншуй звично вважати давньою духовною практикою й великим мистецтвом (бо всім подобаються гучні слова й містичні значення), але також феншуй — це ціла наука, для опанування якої потрібен час, гроші й навіть певні здібності.

Перебуваючи на аматорському рівні, варто знати, що ця стародавня наука ґрунтується на п’яти елементах, кожен з яких має певне значення: дерево — творчість і зростання, вогонь — лідерство й сміливість, земля — ​​сила й стабільність, метал — зосередження й лад, вода — емоції й натхнення. Відповідно до власних потреб, треба комбінувати зазначені елементи в просторі, який хочеться облаштувати. Один з найкращих варіантів — розподілити елементи у квартирі (кімнаті або офісі) у рівних кількостях, але також можна надати одному-двом елементам трохи більше уваги, якщо вам бракує, наприклад, зосередження або натхнення (або ще чого-небудь).

Для розумного розподілу елементів є спеціальний інструмент від китайських майстрів феншуй — карта Багуа, у якій перераховано різні сфери життя, як-от здоров’я, шлюб, слава й багатство, а також вказано частини простору (і всього дому), з якими ці зони співвідносяться. Тож, маючи карту й розуміючи принцип її використання, можна створити так зване "місце сили" в буквальному сенсі своїми руками.

Picture: Rodika Tchi

В основі феншуй також лежать дві енергії: інь (жіноча) і янь (чоловіча). Для першої характерний нічний час доби, прохолода й спокій, для другої — сонячне світло, комунікабельність і тепло. Згідно із цими характеристиками також можна вносити певний настрій у певне місце.

Photo: @carlanatalia__

Щоб слідувати філософії феншуй, візьміть за правило привносити у свій простір те, що ви хочете мати в реальному житті. Чистота вашої свідомості й здатність зосереджуватися залежить від чистоти вашої спальні. Саме там, де ви спите, немає місця пилу й нагромадженню. Тут завжди має бути свіже повітря й м’яке світло. Для матеріального добробуту експерти радять тримати на робочому столі кілька живих рослин (як ми пам’ятаємо, дерево — до росту), а щоб близькі люди завжди були поруч, повісьте у ванній два рушники, на кухні хай стоїть кілька чашок, а на ліжку не обійтися без додаткової подушки. Простір, у якому ви живете, має не тільки бути зоною комфорту й безпеки, а й місцем, що втілює найпотаємніші бажання. І, якщо вірити у феншуй, то це бажання неодмінно здійсниться завдяки правильному предмету в правильному місці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.