До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пора гедонізму: модні рецепти чайних коктейлів на односолодовому віскі

Коктейлі на основі чаю та віскі — головний тренд цієї осені. Чому так? Таємниця в односолодовому віскі, багатому на сезонні смакові відтінки ванілі, карамелі й цитрусових. Як казав Оскар Вайльд: "У мене невибагливий смак. Мені цілком досить найкращого". Vogue.ua ділиться рецептами коктейлів на міксі односолодового віскі The Glenlivet і чаю.

The Glenlivet є трендсетером у світі односолодового віскі, адже з ним виходять найнасиченіші чайні коктейлі. Історія бренду почалася в XIX столітті. Тоді перші партії віскі, вироблені за всіма канонами, від чистої води з джерела Джосі до дистилювання в мідних кубах і американських дубових бочках з-під бурбона, почали підкоряти світ. І підкорили.

Реклама

Ключовий етап виробництва — правильна витримка: "Всі етапи виробництва віскі, починаючи від сировинної бази й закінчуючи мікрокліматом, дуже важливі. Але найголовніше — це фінішна витримка, коли спирти в процесі взаємодії з деревом збагачують кінцевий продукт різними смаковими відтінками: ваніллю, карамеллю, цитрусовими, квітами, фруктами, горіхами тощо", — розповідає Андрій Охремчук, бартендер, бренд-амбасадор віскі Pernod Ricard в Україні.

Попри звичний мікс віскі й кави, який встиг стати кліше, віскі й чай — останнє привабливе поєднання, що дарує новий унікальний досвід. "Чай є тим компонентом, який створює чудову базу для коктейлю. Він дає змогу проводити різні експерименти з віскі", — каже Охремчук. А ще, за словами бартендера, "коктейлі на основі віскі й чаю — це про легкість, новизну і руйнування стереотипів".

З віскі найкраще поєднується високогірний улун, що має квіткові й фруктові відтінки, а щоб легко приготувати чайний коктейль удома, неодмінно опануйте заварювання чаю методом колд-брю.

Нижче ділимося технікою приготування чаю колд-брю й рецептами двох чайних коктейлів, з яких приємно почати знайомство з односолодовим віскі.

Заварювання чаю методом колд-брю

Інгредієнти:

3 ч. л. листового чаю;

300 мл холодної відфільтрованої води.

Приготування:

  • У скляну ємність засипте чай і залийте його холодною відфільтрованою водою.
  • Закрийте ємність кришкою.
  • Ємність з чаєм залиште в холодильнику на 8—12 годин.
Коктейль Ooi La La

Освіжний коктейль на основі односолодового віскі й улуна, завареного методом колд-брю. Цей коктейль бадьорить і наповнює енергією завдяки поєднанню фруктових нот віскі The Glenlivet Founder's Reserve з персиковим улуном і ваніллю.

Інгредієнти:

40 мл віскі The Glenlivet Founder's Reserve;

35 мл персикового улуна;

10 мл ванільного сиропу;

содова;

гарніш із груші.

Приготування:

  • Високу склянку наповніть кубиками льоду.
  • Налийте персикового улуна, ванільного сиропу й The Glenlivet Founder's Reserve.
  • Зверху налийте содову й злегка перемішайте коктейль, щоб збалансувати інгредієнти.
  • Додайте кубик льоду і прикрасьте коктейль гарнішем зі слайсів груші.
Коктейль Japanese Summer

Солодкий і фруктовий The Glenlivet Founder's Reserve знайде продовження в трав’яному чаї сенча, а цитрусові ноти лаймового щербету додадуть напою тонізувального ефекту.

Інгредієнти:

40 мл віскі The Glenlivet Founder's Reserve;

35 мл чаю сенча;

10 мл лаймового щербету;

55 мл содової;

ягоди для гарнішу.

Приготування:

  • Високу склянку наповніть кубиками льоду.
  • Налийте чаю сенча, лаймового щербету та The Glenlivet Founder's Reserve.
  • Зверху налийте содову та злегка перемішайте коктейль, щоб збалансувати інгредієнти.
  • Додайте кубик льоду і прикрасьте коктейль гарнішем з ягід.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.