До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Women in Vogue: сестри Постернак

Журнал Vogue UA за підтримкиSymbolвипустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з’являлися на шпальтах нашого журналу. Моделі й художниці, письменниці й спортсменки, музикантки й дизайнерки, балерини й засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв’ю для vogue.ua героїні міркують про баланс між кар’єрою і сім’єю, публічність і власне розуміння щастя. Цього разу читайте інтерв’ю із сестрами Постернак.

Сестри Постернак

Як Ви вважаєте, балансувати між кар’єрою й особистим життям сьогодні важче, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Реклама

Складно, але можливо. У нашій професії досить непросто провести грань між поняттями особистого й робочого: ми не маємо чіткого графіка, і нам часто щастить працювати граючи. Власні проєкти особистому життю не стоять на заваді, адже це і є частина "свого", особистого. У комерційних проєктах втратити орієнтир досить легко, особливо серед гострої конкуренції. Нам допомагає золоте правило — "сягай у суть речей".

Вимога "бути найкращою в усьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути нових успіхів?

Соціальні мережі точно не дають нікому розслабитися. Чужий успіх часто допомагає ставити власні цілі вище, працювати наполегливіше. Але постійне порівняння з іншими загрожує вигорянням. Найсерйозніші вимоги до себе висуваємо ми самі — і від цього суттєво страждаємо. Останнім часом вчимося бути толерантнішими й добрішими, передусім до самих себе.

Чи легко бути в центрі уваги? Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Складно назвати себе публічними особистостями. Ми часто надихаємося людьми, але іноді шукаємо усамітнення — тільки на самоті вдається "перезарядитися".

Як Ви знаходите час лише для себе, і чому його присвячуєте?

Намагаємося тримати баланс між вічною метушнею й відпочинком. Рятуємося виїздами на природу й проведенням часу в колі близьких друзів, за книгами, пристрасними розмовами й пригодами.

З чого складається Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для нього?

Допитливість і краса в деталях. Для повного щастя бракує терпіння.

З ким із жінок — сучасниць або історичних персонажів — Ви хотіли б поспілкуватися щиро й відверто? І про що була б ця розмова?

З Машею Гессен — про СРСР і Путіна. З Лорі Горн — про блакитний колір, птахів і гумор у сучасному мистецтві. З Джулією Локтєв — про Грузію. З Ельян Радіг — про звуки й вібрації.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.