До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Тільки не пиши мені про війну": військовий Павло Вишебаба написав вірша своїй доньці

Український військовий Павло Вишебаба написав з фронту зворушливого вірша для своєї доньки. Буквально за тиждень вірш, що починається рядками "Тільки не пиши мені про війну", став неймовірно популярним. Співачка Kate Soul перетворила рядки Павла на пісню, а сам вірш переклали англійською, французькою та іншими мовами.

Тільки не пиши мені про війну,
розкажи, чи є біля тебе сад,
чи ти чуєш коників і цикад,
і чи повзають равлики по в
юну...

Реклама

Цей пронизливий вірш – відповідь на лист доньки Павла Вишебаби, в якому вона запитує: про що розповісти тобі, тату? У відповідь Вишебаба написав поезію, в якій просить доньку не писати йому про війну, не розказувати, як вона бігла від ракет, а краще запросити в Україну всіх європейців, які були такими добрими й прихистили родину Вишебаби та інших українців, що були змушені виїхати через війну.

36-рійчний Павло Вишебаба – людина багатьох талантів. Він народився в Краматорську, закінчив Маріупольский державний університет за спеціальністю "журналістика". Захоплюється музикою, є лідером гурту "One Planet Orchestra" та відомим в країні екоактивістом. У 2017 році Вишебабу обрали посланцем з питань толерантності ПРООН в Україні (Програми розвитку ООН). У 2018 році Павло Вишебаба подав до Верховної ради петицію щодо заборони виробництва хутра в Україні.

Нині Павло служить у Збройних силах України, а також підтримує своїх підписників у тіктоку, де має понад 80 тисяч підписників, наснажливими роликами. Просто з окопів Павло записує життєствердні відео про те, що означає любити Україну, чому не можна знецінювати переживання інших та чому не кожен український чоловік має бути на фронті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.