До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#РАКНЕВИРОК: історії перемог над раком, що надихають

Vogue UA і "Фонд Ріната Ахметова" запускають проєкт #РАКНЕВИРОК. Його героїні — жінки, які перемогли онкозахворювання, а також лікарі та психологи. У серії матеріалів наші героїні діляться своїми історіями, закликають вірити й боротися тих, хто нині проходить лікування, і розповідають про важливість психологічної підтримки та ранньої діагностики.

#РАКНЕВИРОК — це відверті й життєствердні історії жінок, які перемогли хворобу. Ми сподіваємося, що вони надихнуть пацієнтів, що тільки починають свою боротьбу. Мета нашого проєкту — психологічно підтримати українців, яким діагностовано рак. Проєкт #РАКНЕВИРОК надає слово найкращим онкологам і психологам країни: вони допоможуть швидше впоратися з першим шоком від поставленого діагнозу, прийняти його і почати боротьбу за життя і здоров’я.

Реклама

"„Фонд Ріната Ахметова" вже понад десять років успішно бореться з онкозахворюваністю в Україні, — розповідає амбасадорка Фонду, директорка з комунікацій компанії SCM Наталія Ємченко. — За цей час ми втілили кілька масштабних проєктів, включно з програмою „Рак виліковний", що мала на меті забезпечити диспансери в усій країні потрібним обладнанням, брали участь у спорудженні радіологічного корпусу Інституту раку, а також ініціювали мобільну жіночу консультацію, яка об’їхала всю країну й допомогла тисячам людей. За ці роки понад 300 000 осіб отримали допомогу й підтримку в межах цих програм".

#РАКНЕВИРОК — це відверті й життєствердні історії жінок, які перемогли хворобу. Ми сподіваємося, що вони надихнуть пацієнтів, що тільки починають свою боротьбу.

Зворотний зв’язок від жінок, які прийшли на обстеження, і медиків допоміг виявити ще один важливий чинник перемоги над раком: крім ранньої діагностики, потрібне вміння жити в нових обставинах і правильно налаштовуватися на боротьбу. Саме цьому психологічному складнику й присвячено проєкт #РАКНЕВИРОК. "На прикладі людей, які вже стикнулися з діагнозом і перемогли хворобу, ми хочемо показати, що на заперечення й гнів іде занадто багато сил, енергії й часу, що потрібно навчитися жити в нових обставинах і не припиняти боротися, — продовжує Наталія Ємченко. — До фототерапевтичного проєкту залучені пацієнтки, які пройшли цей шлях і мають найправдивішу інформацію, лікарі-онкологи та психологи, що працюють не тільки із самими жінками, а з їхніми родинами також".

У проєкті взяли участь онкогінекологиня, кандидатка медичних наук Ольга Білодід; доктор медичних наук, завідувач кафедри медичної психології Національного медичного університету ім. Богомольця Олег Чабан, амбасадорка "Фонду Ріната Ахметова" Наталія Ємченко.

Мета нашого проєкту — психологічно підтримати українців, яким діагностовано рак.

Серед героїнь, які діляться власним досвідом боротьби з онкозахворюваннями, — модель Дарина Мітченко і культурна розпорядниця Олена Воробйова, обидві з Харкова; київська фотографиня Ксенія Панкратова; соціальна працівниця Ганна Нестеренко з Рівненської області; інженерка Анжела Грицай з Луцька. У кожної героїні нашого проєкту свій унікальний досвід подолання хвороби. Але всі їхні історії об’єднує спільна думка — про те, як важливо в процесі боротьби навчитися жити заново. Щоб показати красу й оптимізм жінок, ми запросили їх взяти участь у модній фотосесії. А про те, як сила і життєлюбність наших героїнь допомогли перемогти хворобу, читайте в їхніх інтерв’ю у вересні. Слідкуйте за анонсами на нашому сайті та в соцмережах.

Дізнатися більше про ініціативу #РАКНЕВИРОК, а також поділитися своєю історією одужання можна на сторінці проєкту.

Відео: Polina Grebenik
Фото: Danil Kaistro
Стиль: Anastasiia Yatsenko
Макіяж: Vitalia
Зачіски: Yevgeniya Kozlova
Асистент стиліста: Lesya Pak
Сет-дизайн: Tanya Kantemirova @ComilfoDecor @ComilfoFlowers
Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.