До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Правила поведінки на звільнених територіях: поради Дмитра Комарова

Український мандрівник і ведучий Дмитро Комаров, завдяки якому ми побачили найвіддаленіші куточки нашої планети, тепер розповідає, як вижити під час війни. У своєму останньому дописі він дає правильні поради, як треба поводитися на звільнених територіях.

Дмитро Комаров

– Не поспішайте повертатися до звільнених населених пунктів. Під час відступу російські окупанти мінували все.

Реклама

"Абсолютно всім власникам будинків і квартир. Усім, хто має зруйноване житло. Волонтерам. Загалом усім. Росіяни під час відходу дуже багато чого замінували. Ліси й парки, газони, квартири, будинки, офіси, двері, підвали, машини. Навіть трупи".

– Якщо ви все-таки вирішили повернутися – будьте надзвичайно уважними, завжди дивіться під ноги.

"Навіть знаючи від місцевих, що будинок заміновано, це можна помітити не відразу. Замасковано просто, але добре – граната Ф-1. Чека висмикнута. Досить було зачепити ногою кришку підвалу. Або зачепити ногою ганчірку, йдучи сходами. І через 3—4 секунди... Розліт уламків 200 метрів..."

– Не чіпайте невідомих предметів.

– Поговоріть з дітьми.

"Для дітей території, де була російська армія, ще довго будуть особливо небезпечними. Поясніть дітям, що таке міни, та розкажіть основні правила безпеки. Не чіпати руками все поспіль. Не гуляти в парках і лісах поблизу зони бойових дій до офіційної інформації про розмінування. Ходити тільки стежками. Бережіть себе".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.