VOGUE UA CONFERENCE
search Created with Sketch.

Новий гастрономічний формат: food-pairing з віскі

21 листопада 2017

25 листопада в КВЦ «Парковий» відбудеться фестиваль односолодових віскі Whisky Dram, найяскравішими подіями якого стануть вечері разом із найкращими шеф-поварами України. Відбудуться вони у форматі food-pairing, а їхні гості зможуть скуштувати страви, які найкраще поєднуються з віскі. Vogue.ua знає усі деталі.

Азійський обід від щеф-поварів ресторану CHI з віскі Glenfiddich

Дійові особи:
- Джейсон Янг – шеф-повар китайського напрямку ресторану CHI. Раніше він працював у знаменитому азійському ресторані Hakkasan (1* Мішлен) і Дубаї, а тепер знайомить Київ із рідною та улюбленою кухнею.

- Гірдхарді Вішвакарма – очолює індійський напрямок кухні CHI. Він родом із східної частини Індії і готує за старовинними рецептами аюрведи з додаванням автентичних спецій, які він дбайливо відібрав і привіз із Індії.

Олександр Івченко, бренд-амбасадор Glenfiddich.

На думку Олександра Івченка, існує два шляхи поєднання віскі та їжі. Перший – поєднувати схожі смаки та аромати. Наприклад, у 12-тирічному Glenfiddich домінує ваніль та груша, тому страви варто підбирати на основі цих інгредієнтів. Інша історія – гра на контрасті. До солодких віскі зі Спейсайду з ароматом крем-соди пропонується солена устриця, яка додатково підсилює солодкість напою. Також, під 12-тирічний сухий та свіжий Glenfiddich подається для балансу лосось або інша риба достатньої жирності. До індійської кухні, відомої своїми спеціями, варто подавати 18-тирічний віскі інакше смак може бути просто закритим.

Меню:

  1. Севіче з лосося і креветки з соусом Юзу - Glenfiddich 12.
  2. Качка по-пекінськи з огірком і манго - Glenfiddich 15.
  3. Мутон батер масала - Glenfiddich 18.
  4. Шоколадний фондан із сичуанським перцем - Glenfiddich 21.

Придбати квитки на вечерю* - https://www.concert.ua/ru/eventpage/viski-i-aziatskaja-kuhnja

Гастрономічна вечеря з віскі від Володимира Ярославського (Lucky) і Стюарта Б’юканана (BenRiach)

Дійові особи:

- Володимир Ярославський – шеф-повар ресторану Lucky

- Стюар Б'юканан – представник віскікурні BenRiach

"Я мало п'ю, але мені цікаво експериментувати з усім, що стосується їжі та напоїв.

Якщо ми говоримо про гастрономічні поєднання, я для себе вивів просте правило: цікаво зробити так, щоб аромати накладалися один на одного. Я дегустую віскі та подумки розкладаю його на складові, радячись з сомельє. Після чого поєдную схожі аромати в їжі та напоях", - розповідає Володимир Ярославський.

Меню:

  1. Террін з овочів з козячим сиром із BenRiach Heart of Speyside
  2. Паштет із печінки під соусом із портвейну з BenRiach Aged Tawny Port Wood Finish
  3. Віттело Тоннато з тунцевим соусом та ікрою з копченого баклажана та BenRiach 10 YO
  4. Ціла печінка тепла на бріоші з цибулею у вині і зі свіжим яблуком, BenRiach Curiositas 10 YO
  5. Голова ягняти з мозком та копченим яблуком і BenRiach 17 YO
  6. Бабусин абрикосовий пиріг з мигдалем у парі з віскі, витриманим у бочці з-під сотерну BenRiach Sauternes Wood Finish

Придбати квитки на вечерю*: https://www.concert.ua/ru/eventpage/gastronomicheskii-uzhin

Обід з віскі від Володимира Ташаєва та Енді Белла

Дійові особи:

-  Володимир Ташаєв – бренд-шеф сім’ї ресторанів First Line Group (ресторани: «ЖЗЛ», «Любимый Дядя», Київ; «Городское кафе 16/54», ресторанів «ZUZU brasserie», «Наша Дача», «Чехов», «Абажур», «moskvich bar», Харків).

Енді Белл, The Arran Distillery.

"Я вважаю, що віскі складно поєднати з їжею. Його аромати набагато більш приховані, ніж аромати вина, і зазвичай його поєднують з простими стравами. Але нам було цікаво піти іншим шляхом. Ми обрали чотири віскі з різними фінішами в бочках з під: порто, сотерну, амароне і мадери, і розклали їх на складові з допомогою сомельє. Наприклад, під віскі з довитримкою у бочці з-під Амароне, ми приготували ягня з запеченим пастернаком і в’яленим інжиром у соусі ріпассо – найближчого родича цього величного вина. З одного боку, ми отримали прості та зрозумілі страви, а з іншої – гастрономічні та складні з точки зору щоденного сприйняття. Точно не на кожен день", - розкриває таємниці підготовки Володимир Ташаєв..

Меню:

  1. Хурма на грилі з медово-бузиновим сиропом та сиром у віскі - Arran 10 Sauternes Finished.
  2. Сендвіч із гречаної муки з Торшон фуа гра, білим запеченим шоколадом і айвовим джемом - Arran 10 Port Finished.
  3. Ягня з запеченим пастернаком та в’яленим інжиром у соусі з ріпассо - Arran 10 Amarone Finished.
  4. Грильяжний торт з ананасовим мусом на кокосовому молоці - Arran 10 Madeira Finished.

Придбати квитки на обід*: https://www.concert.ua/ru/eventpage/obed-s-viski

* - для відвідування вечері також потрібно мати загальний квиток на фестиваль Whisky Dram, який можна придбати за посиланням.

Ще в розділі Lifestyle

Популярне