До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фінляндія готова прийняти більше біженців з України

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила про готовність країни до приїзду ще більшої кількості біженців з України. Прем’єрка зазначила, що наразі до Фінляндії доїхала порівняно невелика кількість біженців (за даними міграційної служби, притулку в країні попросили 7 916 українських громадян). Марін запевнила, що влада країни постарається забезпечити максимально нормальні умови проживання для тих, хто прибуває з України. Прем’єрка також зазначила, що фіни обізнані в тому, що відбувається, і хочуть допомагати. Вона також назвала важливим рішення ЄС про надання переселенцям права на роботу й можливості дітям відвідувати дитсадочки або школи.

Премєрка Фінляндії Санна Марін

Згідно з пресрелізом Імміграційної служби Фінляндії, українські біженці можуть отримати тимчасовий захист у скандинавській країні чи іншому місці ЄС з огляду на надзвичайні обставини в Україні. У цьому разі вони отримують право на проживання, доступ до ринку праці, медичних послуг та соціальної допомоги. Цей захист діятиме впродовж одного року, але якщо ситуація не поліпшиться, то термін дії буде автоматично продовжено на шість місяців. Максимальний допустимий термін перебування в країнах ЄС за тимчасовим статусом захисту становить 3 роки. Фінляндія стверджує, що стежить за темпами міграції на кордонах і готова збільшити кількість місць для розміщення, якщо до країни прибуде більше українців.

Реклама


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.