До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Дерусифікація" київського метрополітену: які станції мають перейменувати

Київський метрополітен розпочав онлайн-опитування щодо перейменування п’яти станцій метро, назви яких пов’язані з росією чи білоруссю. Про це повідомив очільник столичного метро Віктор Брагінський. Ідеться про станції "Мінська", Героїв Дніпра, "Берестейська", Дружби народів та "Площа Льва Толстого".

Щоб запропонувати свої варіанти назв станцій, треба заповнити онлайн-форму до 15 травня 2022 року. Після цього всі варіанти опрацюють і відбудеться голосування за нову назву кожної зі станцій. "Ми розглянемо варіанти й проведемо голосування за остаточну назву кожної станції. Також свій висновок зробить профільна комісія з перейменувань. Тоді проєкт рішення буде винесено до сесійної зали", – розповів Брагінський.

Реклама

Начальник столичного метрополітену також додав, що питання перейменування не є пріоритетним: "Київ оживає, однак війна не скінчилася. Тому ми відновлюємо інфраструктурну й транспорту роботу, зважаючи на безпекову ситуацію та всі можливі ризики. Водночас дерусифікація, як уже назвали цей процес, – це також робота, яку маємо виконати".

Нагадаємо, раніше Віктор Брагінський запропонував дерусифікувати назви станцій, що пов’язані з країною-агресором та її союзником. Цю ініціативу підтримав мер Києва Віталій Кличко, зокрема, міський голова пропонує перейменувати станцію "Мінська" на "Варшавська".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.