До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Суто по справі: як підготувати светри до холодів

Вовняні речі — головні елементи гардероба для холодної пори року, які дарують тепло і затишок. Якщо ваші улюблені светри все ще лежать в дальньому кутку, то зараз саме час їх дістати, щоб правильно підготувати до виходу на вулицю. Розповідаємо, як це зробити.

Photo: Getty Images
Прання

Як прати вовняний светр? Краще руками. Наберіть в миску, ванну чи раковину прохолодної води, додайте в неї трохи шампуню і занурте туди свій светр. Річ у тому, що у вовни і людської волосини схожий склад, тому шампунь допоможе делікатно видалити забруднення і збереже м'яку текстуру вовни. Під час прання не робіть різких рухів. Досить злегка переміщати светр в мисці, а потім добре промити його чистою прохолодною водою. Якщо ви все ж таки віддаєте перевагу пранню у пральній машині, тоді вибирайте режим, при якому увесь процес займе не більше 40 хвилин при 30 градусах.

Реклама
Сушіння

Щоб вовняна річ не втратила свою структуру, згорніть її рулетиком. Розкладіть на горизонтальній поверхні рушник і, розгортаючи рулетик, викладіть зверху річ. Рушник вбере вологу, а улюблений светр не втратить своєї первинної форми. Вовняні речі не можна розвішувати, бо під власною вагою вони розтягуються і втрачають структуру.

Скачування

Скачувань неможливо уникнути. В жодному разі не відривайте їх руками. Використовуйте спеціальну машинку або лезо. З другим треба бути обережним, тому що можна випадково пошкодити річ.

Зберігання

Найкраще місце для зберігання вовняних речей — полиця в шафі. Так вони не вбиратимуть в себе зовнішні запахи і не втратять форму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.