До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 корисних чат-ботів у Telegram у період війни

На захист України та її громадян проти Росії стало "інформаційне військо". Активісти та органи державної влади створили Telegram-боти, які допомагають у боротьбі проти ворога, а також надають корисну інформацію про роботу волонтерів чи прихистки для людей у різних регіонах. Користуватися чат-ботами досить просто: треба встановити Telegram, перейти за необхідним посиланням і дотримуватися вказівок програми. У Міністерстві цифрової трансформації склали перелік корисних чат-ботів, які варто використовувати в період війни.

Готовий до всього.

Реклама

@Hotovyi_do_vsioho_bot — дуже корисний чат-бот. Він дає рекомендації, як діяти в умовах війни: як спланувати переїзд із сім’єю чи захистити будинок; як реагувати на сирену та повідомлення з різних каналів зв’язку; де шукати перевірену інформацію; як убезпечити будинок і зібрати тривожну валізку, аптечку та інше.

Джгут 2.0.

@FastAid_bot — віртуальний помічник надання першої допомоги. У ньому є два режими: один — для медиків та тих, хто раніше отримав знання й навички з надання першої допомоги та хоче їх актуалізувати. Другий – для людей без медичних знань. У цьому режимі бот надає прості інструкції, що не потребують особливих навичок. У бота є різні сценарії: що робити в разі травми, непритомності, епілептичного нападу, підозри на інсульт, болю в грудях тощо.

Турботник.

@turbotnyk_bot — чат-бот для допомоги переселенцям, який цілодобово дає змогу отримати інформацію та отримати тимчасову домівку й потрібні речі в ЦНАПах, що працюють як пункти турботи.

STOP Russian War.

@stop_russian_war_bot – офіційний бот, за допомогою якого треба повідомляти про переміщення диверсантів, військ і ворожої техніки. Ця інформація передається у відповідні штаби реагування. У разі перебоїв у роботі цього бота, інформацію можна надсилати на Telegram-акаунт — @stop_russian_war.

Народний месник.

@ukraine_avanger_bot — спеціальний бот кіберполіції, куди можна повідомляти про виявлені позначки, які окупанти залишають на дорогах, а також ділитися інформацією про пересування загарбницьких сил.

StopRussia.

@stopdrugsbot – збирає пропагандистські Telegram-канали, YouTube-канали, Facebook-групи, Instagram-профілі в одному місці. За допомогою бота можна заблокувати канали в Telegram і YouTube, а також Facebook-групи та Instagram-профілі, які поширюють дезінформацію, а також повідомляють про місцеперебування військ ЗСУ. Що більше людей заблокують такі канали, то більше ймовірності, що вони припинять свою роботу.

Дитина не сама.

@dytyna_ne_sama_bot — бот для допомоги дітям у воєнний час. Передбачений для випадків, якщо батьки загубили дитину, а також якщо бажають тимчасово прихистити дитину у своїй сім’ї. Окрім того, за допомогою бота можна звертатися, якщо ви знайшли дитину без супроводу дорослих, вам відомі міжнародні організації, які готові прихистити українських дітей, ви маєте інші питання щодо дітей. Бот створили представники дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, Офісу Президента України, Міністерства соціальної політики України.

SaveUA.

@saveua_bot — цей бот допоможе вам знайти волонтерів у вашій області або навпаки — дасть можливість надати допомогу. Тут можна знайти чи запропонувати харчові продукти, транспорт, паливо, прихисток тощо.

Нам по дорозі.

@nampodorozi_bot — бот допомагає українцям з автівками та людям, які не мають транспорту, знайти одне одного, щоб пересуватися разом.

Прихисти українців.

@shelter_for_ukrainians_bot — цей бот допомагає людям знайти притулок і налагоджує зв’язок з тими, хто може його надати.

Волонтерська гаряча лінія.

@VolunteersHotlineBot — цей бот створений для допомоги військовим і населенню України. Гаряча лінія для волонтерів, де можна запропонувати свою допомогу або отримати її.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.