До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спецпроект Vogue UA & ArtHuss: Ірина Данилевська про успіх, мистецтво та фемінізм

Напередодні 8 березня у видавництві ArtHuss виходить книга "Неймовірні. П'ятнадцять жінок, які творили мистецтво та історію" Бріджит Квінн. Американська версія видання увійшла до Best Art & Photography Books 2017 за версією Amazon: її героїні – 15 художниць з різних епох, які вплинули на розвиток світового мистецтва. З цього приводу Vogue.ua запускає спецпроект, у якому вісім відомих українок розповідають свої історії успіху, розмірковують про мистецтво та фемінізм.

Друга героїня спецпроекту – Ірина Данилевська, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week.

Реклама
Про поняття selfmade woman

Для мене selfmade woman – це пройти свій власний шлях. Без "стартового капіталу" у вигляді успадкованого бізнесу, чи вкладень батьків/коханого в твою справу. Це можливість самому визначати своє майбутнє і "справу життя". Це інколи йти проти бажання сім’ї, рекомендацій людей навколо, стереотипів суспільства. Це не боятись визначити своє "я", і зробити все для його реалізації.

Про улюблених героїнь в мистецтві

Такі неймовірні постаті, як Марія Примаченко, є постійним джерелом натхнення для багатьох поколінь. Народитися в глухому селі і стати уособленням напрямку в мистецтві! Хіба це не подвиг? Залишити по собі не тільки картини, а й історію складного шляху людини, що не скорилася долі і реалізувала своє призначення – це ї є приклад людини-героя.

Про власну суперсилу

Я завжди реалістично оцінюю свої можливості, з повагою ставлюся до людей, не боюсь звертатися за підтримкою, завжди вдячна за допомогу. І не вважаю, що слово "відповідальність" коли-небудь вийде з моди.

Про баланс

Я розумію, що моя ситуація – не типова. Мені пощастило працювати з чоловіком. Але баланс все одно віднайти потрібно. Його набагато легше підтримувати, якщо сім’я з повагою ставиться до твоєї справи. Якщо тобою пишаються твої рідні. Тоді і деякі "жертви" сприймаються з розумінням. Головне, щоби ваше спілкування з рідними (особливо з дітьми) було максимально насичене подіями і емоціями. Якщо це так, то нестачу часу вам охоче вибачать.

Про гендерну рівність

Я щиро впевнена, що в українському суспільстві жінка відіграє настільки важливу роль, що жарти з приводу матріархату сприймаються адекватно обома статями. Так історично склалося. І це прекрасно!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.