До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Слова мудрості імператриці моди": що потрібно знати про збірку цитат Діани Вріланд

17 березня в Штатах виходить унікальна книга. "Діана Вріланд: Дотепні вислови. Слова мудрості імператриці моди" — збірник влучних висловлювань легендарної редакторки моди.

Колекція цитат Діани Вріланд, які зібрав її онук Олександр Вріланд у виданні Diana Vreeland: Bon Mots: Words of Wisdom from the Empress of Fashion — майже аудіокнига. Самобутні, лаконічні й зрозумілі висловлювання легендарної редакторки ніби "звучать" її голосом.

Реклама
Діана Вріланд, 1979

І це не випадково — Діана, у минулому головна редакторка американського Vogue, була аудіофілом. "Моя бабуся прокидалася вранці й телефонувала в офіс, диктувала записки й листи. Тож усі ці висловлювання в книзі — буквально те, що вона говорила", — каже Олександр.

"Сильний, тривалий і невимушений зв’язок", — ось як Олександр описує стосунки зі своєю надзвичайною бабусею. Діана була візіонером у світі моди, і водночас добрим слухачем. "Найбільше мене вражало те, що вона ніколи не говорила мені, що я маю робити зі своїм життям, — зазначає Олександр. — Вона ніколи не говорила мені, з ким мені варто зустрічатися або де мені жити... всі ці речі, на яких спеціалізуються батьки, бабусі й дідусі. Натомість вона питала мене, що мені подобається в музиці й у кіно, і що мені подобається в довколишньому світі".

Книга "Дотепні вислови" одночасно оптимістична й реалістична. "Тут ви не знайдете чогось на кшталт пліток, — розповідає Олександр. — Вона дійсно нічого поганого не говорила; вона не була критиком. Вона не висловлювалася мерзенно ні про людей, ні про речі. Якби вона пішла до когось додому і їй би там не сподобалося, але вона побачила б прекрасний букет квітів, вона б просто захоплювалася, які прекрасні ці квіти. Вона знайде щось, про що можна поговорити, і не звертатиме увагу на все інше".

Під час роботи над книгою Diana Vreeland: Bon Mots Олександр хотів представити Діану новому поколінню. Хоча деякі цитати можуть звучати, за його словами, трохи "безглуздо", тут є і прямолінійна мудрість. "Я не хотів, щоб це було просто набором модних висловлювань про, знаєте, різні зачіски або щось подібне, — каже він, вказуючи на те, що в книзі також розглянуто глибокі теми. — Розширення прав і можливостей жінок сьогодні дуже важливе; і потрібно, щоб були жінки, які могли б надихати молодих дівчат". Олександр сподівається, що Bon Mots справить позитивне враження, що в книзі "почують" голос когось, хто говорить про важливі речі. Ось що має значення. Фрази Діани Вріланд — настанови, за якими варто жити.

Ілюстрації до книги зробив дизайнер інтер’єрів і декоратор Люк Едвард Холл, про якого український Vogue писав в одному з випусків.

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.