До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про роман The Nickel Boys, який отримав Пулітцерівську премію

У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії. Премію з літератури отримав письменник Колсон Вайтхед за роман The Nickel Boys ("Хлопці з Нікелевої академії") — роман про реальну виправну колонію для підлітків у Флориді. Журі Пулітцерівської премії описало роман як "потужну розповідь про людську наполегливість, гідність і спокуту".

Колсон Вайтхед — 50-річний американський письменник і журналіст, автор колонок для The New York Times. Його найвідоміший роман "Підземна залізниця" вийшов у 2016 році й приніс йому ключові літературні премії — Національну книжкову премію США й "Пулітцера". У книзі йдеться про звільнення від рабства в Америці до Громадянської війни. Головна героїня Кора працює на плантації бавовни в Джорджії й зважується на втечу, коли дізнається про існування підземної залізниці. По дорозі Кора вбиває молодого білого хлопця, який намагається зловити її. Барак Обама назвав "Підземну залізницю" великим американським романом і вніс у свій щорічний рейтинг книг, які потрібно прочитати всім.

Реклама
Колсон Вайтхед для Vanity Fair

Новий роман Колсона Вайтхеда The Nickel Boys вийшов у 2019, став бестселером The New York Times і Amazon і сьогодні вважається одним з головних романів, які написано в США у XXI столітті. Книга розповідає реальну історію виправної школи Дозьє у Флориді. Школа існувала понад 100 років, з 1900 по 2011, а дев’ять років тому її закрили після гучного скандалу. Це заклад для важких підлітків, вихованці якого тривалі роки скаржилися на важкі умови й тортури, і в підсумку це підтвердилося. Головний герой роману — темношкірий хлопець Елвуд Кертіс, якого застрелили під час втечі зі школи. Сам Колсон Вайтхед зізнався, що не хотів писати "ще одну важку книгу", але після перемоги на виборах Дональда Трампа відчував, що має це зробити.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.