До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 книжок, які потрібно прочитати до того, як їх екранізують

2019 року режисери, як ніколи, захоплені великою літературою: на екрани представлять екранізації "Щиголя" Донни Таррт, "Маленьких жінок" Луїзи Мей Олкотт і ще кількох відмінних романів. Прочитати книжки краще до виходу фільмів у прокат.

Кадр з фільму "Маленькі жінки"
"Щиголь", Донна Таррт

"Щиголь" Донни Таррт – одна з головних книжок десятиліття: тонкий, розумний, роман захоплює та нагадує про великі романи Діккенса або Бредбері. Донна Таррт, автор чудової книжки "Таємна історія", назвала роман на честь картини "Щиголь" Карела Фабриціуса, яка грає доленосну роль у житті головного героя Тео Декера. Права на екранізацію ще кілька років тому придбали Warner Bros. Фільм представлять вже восени 2019 року, і, крім сильного сюжету, тут відмінний кастинг: в ролі Тео – Енсел Елгорт, багату даму місіс Барбур, в будинку якої, за сюжетом, Тео живе деякий час, зіграє Ніколь Кідман, а Сара Полсон – дівчину його батька.

Реклама
"Куди ти зникла, Бернадетт?", Марія Семпл

"Куди ти зникла, Бернадетт" – дуже смішна і зворушлива книга про дивну Бернадетт, яка ненавидить людей, зневажає правила і не любить виходити з дому. Напередодні Різдва Бернадетт раптово зникає, а її 15-річна донька Бі вирушає на пошуки матері. Автор цієї історії – Марія Семпл, письменниця, яка у свій час була співавтором серіалу "Беверлі Гіллз". Екранізувати її історію про проблеми сучасних сімей взявся не хто-небудь, а Річард Лінклейтер – режисер фільмів "Юність" і "Перед північчю". У ролі ексцентричної Бернадетт – Кейт Бланшетт.

"Чорна рука" Стефана Телті

В основі трилера "Чорна рука" – реальна історія, яка сталася у Нью-Йорку на початку ХХ століття. Італієць Джо Петрозіно переїхав до Штатів, щоб боротися з організованою злочинністю – і став "італійським Шерлоком Голмсом". Зацікавився романом Леонардо ді Капріо: він не тільки спродюсував екранізацію "Чорної руки", а й зіграв головну роль. Дата виходу фільму у прокат поки невідома.

"Жінка у вікні", А. Дж. Фінн

Самотня жінка Анна Фокс, яка страждає від нападів агорафобії (страх відкритого простору), давно не виходить зі своєї квартири, зловживає спиртним і ліками, і годинами спостерігає з вікна за життям сусідів. Вона стає свідком страшних подій, що відбулися в сім'ї Расселів. Але хто повірить жінці зі зламаною психікою, яка не може оговтатися від власної загадкової травми минулого? Так коротко можна описати сюжет книги "Жінка у вікні" А.Фінна, який багато в чому перегукується з історією Гілліан Флін "Зникла". Екранізацією займається британський режисер Джо Райт, автор масштабних фільмів "Анна Кареніна", "Гордість і упередження". У головній ролі – Емі Адамс, яка останнім часом полюбила трилери (варто згадати минулорічний серіал "Гострі предмети").

"Маленькі жінки", Луїза Мей Олкотт

Роман на 600 сторінок Луїза Мей представила в кількох частинах між 1868 і 1869 роками. У ньому описане життя чотирьох сестер сім'ї Марч: Маргарет, Джо, Бет і Еммі, і він частково автобіографічний – у Олкотт було три сестри. Вони ростуть, дорослішають і закохуються, і все це у складний час, після Громадянської війни в США. Зараз над екранізацією працює одна з найцікавіших дівчат в новому американському кіно – Грета Гервіг. У Гервіг складне завдання: попередня адаптація роману "Маленькі жінки" з Вайноною Райдер і Сьюзан Сарандон 1994 року була дуже вдалою і отримала три номінації на "Оскара". Але не варто недооцінювати Грету і її можливості. В її адаптації чотирьох сестер Марч зіграють Емма Стоун (Мег), Сірша Ронан (Джо) і молоді зірки Флоренс П'ю (Емі) і Елайза Сканлен (Бет). Також у фільмі зіграє Тімоті Шаламе, його роль – Лорі. Завершує список зірок Меріл Стріп, якій дісталася роль тітоньки Марч.

Проект "Розі" Грема Сімсіона

Дебютний роман австралійського письменника Грема Сімсіона розповідає про вченого-генетика Доні Тільмана, який страждає синдромом Аспергера і відчуває проблеми у стосунках з іншими людьми. Щоб налагодити особисте життя, вчений придумує 30-сторінкову анкету під кодовою назвою "Дружина". Він передбачає, що якщо дівчата, які йому симпатичні, заповнять її і співпадуть за всіма категоріями, то він легко знайде ту саму. Але все йде шкереберть, коли Дон зустрічає навіжену дівчину Розі, яка зовсім не вписується в його уявлення про ідеал. Sone Pictures купили права на екранізацію ще 2015 року: на роль Розі обрали Дженніфер Лоуренс, а Дона, за чутками, зіграє Раян Рейнольдс.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.