До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 захопливих детективів, на які варто звернути увагу

Літературний дебют актора Гю Лорі, новий детектив Наталки Сняданко та гучний і дуже незвичайний роман "Сім смертей Евеліни Гардкасл" розповідаємо про захопливі детективи, які можна замовити в українських видавництвах.

"Перше слідство імператриці", Наталка Сняданко

Наталка Сняданко — одна з найпопулярніших українських письменниць, авторка тонких психоделічних романів і детективів ("Колекція пристрастей, або Пригоди молодої українки", "Чебрець у молоці", "Комашина тарзанка"), написала захопливий та атмосферний детектив про кілька років з життя австрійської імператриці Сісі.

Реклама

"Рідкісну скрипку, на якій грав ще Моцарт, зазвичай за кордон не вивозять. Виняток було зроблено для фестивалю у Львові, але ніхто навіть не припускав, що це стане важливою ланкою в цілому ланцюжку моторошних подій. Несподівано для всіх і самої себе легендарна австрійська імператриця Сісі успішно розслідує не лише таємничий замах на свого чоловіка, а й цілу низку інших загадок". Роман занурює читача в карколомну детективну історію з політичним підтекстом, а додаткової інтриги цій історії додає двоплановість сюжетної лінії, завдяки якій події середини XIX століття несподівано гостро відбиваються в сучасному Львові.

Видавництво Старого Лева

"Торговець зброєю", Г’ю Лорі

"Торговець зброєю" літературний дебют популярного актора Гю Лорі. Це історія Томаса Ленга капітана Шотландської гвардії у відставці, який перебивається випадковими заробітками, аж раптом отримує замовлення вбити в Амстердамі бізнесмена Олександра Вулфа. Проте замість цього Ленг вирішує попередити чоловіка про замах на нього. Книга вийшла в 1996-му та стала дуже популярною: це легка, іронічна книга-пародія на відомі шпигунські романи, в якій Лорі проявляє не лише літературну майстерність, а й свій блискучий британський гумор. Ідеальне читво вихідного дня.

Vivat, переклад Юлії Костюк

"Нью-йоркська трилогія", Пол Остер

У цій книжці об’єднані три романи одного з найяскравіших письменників-постмодерністів Пола Остера. У 1986 році книжку номінували на премію "Едгар", яка підтримує найкращі сучасні детективи. У "Скляному місті", першій частині трилогії, письменник Деніел Квінн посеред ночі отримує зловісний телефонний дзвінок, який повністю змінює його життя. "Привиди", друга частина, розповідає дивну історію таємничого Білого, який хоче, щоб детектив Синій простежив за чоловіком на прізвисько Чорний. У "Замкненій кімнаті", заключній частині книги, головний герой дізнається, що його давній друг зник, залишивши дружину й дитину, а разом і купу рукописів. Ці три абсолютно різні й водночас тісно пов’язані історії — яскравий зразок постмодерністської літератури, філософські та дуже незвично написані книги. Українською трилогія виходить уперше.

Видавництво Старого Лева, переклад Ярослави Стріхи

"Сім смертей Евелін Гардкасл", Стюарт Тертон

"Сім смертей Евелін Гардкасл" дебютний роман англійського письменника Стюарта Тертона, який охрестили сумішшю "Абатства Даунтон" і "Дня бабака", Агати Крісті й сучасних серіалів. І після прочитання ви зрозумієте, чому саме.

"Блекгіт-гаус, бал-маскарад. Об одинадцятій буде вбито доньку господаря маєтку — юну Евелін Гардкасл. Знову. Цей жахливий цикл неможливо розірвати, доки один з присутніх не назве ім’я вбивці. Щодня Ейден Бішоп прокидається в тілі одного з гостей з одвічним запитанням: хто вбив Евелін Гардкасл? Сім днів, сім перероджень. Можливо, перебуваючи в чужому тілі, Ейден нарешті зможе викрити вбивцю, поки не прозвучить черговий постріл і життя Евелін скінчиться... Знову". У 2018 році книжка дістала премію Costa Book Awards і твір став номінантом премій New Writers 'Award, CWA Awards і The Glass Bell Award. Справжній роман-загадка, від якого не відірватися до останньої сторінки.

Vivat

"Вілла Деккера", Юрій Винничук

Нова книжка одного з найпопулярніших сучасних українських авторів Юрія Винничука. Винничук майстер не лише детективної прози, а й політичних трилерів, і "Вілла Деккера" гармонійно поєднує обидва жанри. Синопсис каже, що "герої книги балансують у невизначеному лихолітті буквально за кілька днів до початку Другої світової". Вир драматичних подій і яскравий гумор, цікаві факти про таємне життя передвоєнного Львова, соковита мова, любовні інтриги все це чекає в новій книжці Винничука.

Фабула

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.