До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих еротичних романів в історії

Від класики початку XX століття до сучасних шедеврів — у цьому матеріалі розповідаємо про десять найкращих еротичних романів, які не змусять вас відчувати іспанський сором під час прочитання.

"Коханець леді Чаттерлей", Девід Лоуренс

Хоча нині "Коханець леді Чаттерлей" відомий як один з найкращих еротичних романів усіх часів, після першої публікації в 1929 році його заборонили за непристойність. У ньому докладно описуються сексуальні подвиги леді Чаттерлей і її позашлюбний зв’язок з єгерем Олівером Меллорсом.

Реклама

"Тропік Рака", Генрі Міллер

Напівавтобіографічні мемуари Генрі Міллера розповідають про сексуальні подвиги автора в Парижі в 1930-х. Роман настільки сповнений розпусти, що був заборонений у США майже на 30 років. Скандальний, зухвалий і абсолютно захопливий твір "Тропік Рака" приголомшував аудиторію впродовж поколінь своїм відверто сексуальним змістом, безглуздими філософськими роздумами й ненормативною лексикою.

"Історія О", Полін Реаж (Анна Декло)

Сюжет роману "Історія О" докладно описує участь головної героїні в таємній секс-спільноті. У книзі досліджуються теми полігамії, домінування, любові та підкорення. Згодом "Історія О" стала культовим твором для БДСМ-спільноти.

"Нестерпна легкість буття", Мілан Кундера

Ця сучасна класика про любов і політику в комуністичній Чехословаччині розповідає про чотирьох закоханих та їхні суперечливі бажання. Якщо ви шукаєте чуттєву книжку, що спонукає до роздумів, "Нестерпна легкість буття" — чудовий варіант. У творі Кундера заглиблюється в безліч філософських питань про любов і рішення, які ми ухвалюємо.

A Sport and a Pastime, Джеймс Солтер

A Sport and a Pastime, Джеймс Солтер

Події класичної книги Джеймса Солтера розгортаються в провінційній Франції 1960-х після бурхливого плотського кохання між безтурботним хлопцем, який кинув Єльський університет, і молодою француженкою. З моменту публікації в 1967 році роман A Sport and a Pastime ("Спорт і забава") вважається стандартом еротичних творів і однією з найсексуальніших книжок в історії літератури.

"Еммануель", Еммануель Арсан

"Еммануель" — історія про сексуальне самопізнання. Написаний від першої особи еротичний роман описує зустрічі головної героїні з переважно анонімними партнерами, як чоловіками, так і жінками, а також з її власним чоловіком. Роман мав такий широкий успіх у Франції, що спричинився до появи екранізації й кількох сиквелів.

"Подружні пари", Джон Апдайк

Цей роман докладно описує життя десятьох подружніх пар, які живуть у спільноті Нової Англії та створюють секс-культ. Хоча, на перший погляд, ідея звучить просто, насправді "Подружні пари" — це інтенсивна емоційна та психологічна історія про природу кохання, сексу й зобов’язань.

"Випадок Портного", Філіп Рот

"Випадок Портного" докладно описує життя Олександра Портного, про яке він розповідає своєму психоаналітикові. Хоча роман викликав неабияке обурення після публікації через свою відвертість щодо сексуальності, бажання й сексуальної цікавості, ця еротична класика авторства Філіпа Рота тепер вважається одним з найкращих романів свого покоління.

"Називай мене своїм ім’ям", Андре Асіман

"Називай мене своїм ім’ям" — не класичний еротичний роман, а радше історія дорослішання й прекрасно написаний твір про всепоглинальне кохання і сексуальний потяг. Якщо вам сподобався фільм з Армі Гаммером і Тімоті Шаламе в головних ролях, то, безсумнівно, варто прочитати книгу — вона розбурхує емоції набагато більше.

"Нормальні люди", Саллі Руні

Цей роман також не назвеш класичною еротичною літературою, але якщо ви ще його не читали, — зробіть це якомога швидше. Книжка Саллі Руні "Нормальні люди" описує бурхливий роман між Коннеллом і Маріанною, двома ірландськими студентами, які сваряться, не можуть спілкуватися й багато кохаються.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.