До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві покажуть понад 100 короткометражних фільмів з усього світу

З 4 по 8 серпня в Києві триває фестиваль короткометражних фільмів KISFF 2021. У програмі цьогорічного фестивалю — 179 фільмів, як нових, так і вже показаних на фестивалі за десять років існування. У фокусі найактуальніші теми — джентрифікація, фемінізм, відкритість, межі, пошук ідентичності.

Кадр з анімації "Тримай мене міцно"

Одна з найцікавіших програм присвячена українському короткому метру. У межах ретроспективи "Український короткий метр: становлення" можна буде побачити перші стрічки найцікавіших молодих режисерів, повнометражні роботи яких нині добре знані у європейських фестивальних колах. Це Наріман Алієв, Катерина Горностай, Марина Степанська, Анатолій Лавренишин.

Реклама

У центрі уваги KISFF також ретроспектива однієї з перших режисерок в історії кіно, француженки Аліс Гі-Блаш і сучасного французького режисера Вільяма Лабуре. На окрему увагу заслуговують програми "Квір-анімація", "Out & Proud" і "FEM * RIOT", що фокусуються на темах ідентичності й гендерних питаннях.

Кадр з фільму "З’їж веселку"

Фестиваль триватиме в кінотеатрі "Київська Русь" і в інших кінотеатрах з 4 по 8 серпня. Також покази відбудуться в Одесі та Чернівцях.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.