До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Керрі Бредшоу до Одрі Гепберн — всі модні відсилання в серіалі "Емілі в Парижі"

Після кількох місяців тизерів, де майоріло вбрання Chanel, серіал "Емілі в Парижі" нарешті вийшов на Netflix, і костюми, які створила легендарна Патриція Філд, виправдали всі сподівання. У цьому матеріалі Vogue розбирає вбрання персонажів і розповідає, хто чи що слугувало джерелом натхнення для їхнього створення.

"Секс і місто" — ключовий референс

У гардеробі Емілі Купер є кілька очевидних відсилань до стилю Керрі Бредшоу. Лілі Коллінз говорить, що Емілі, ймовірно, росла на серіалі "Секс і місто" і вважала колумністку газети "Нью-Йорк Стар" своєю іконою. Улюблені сережки головної героїні стали своєрідною інтерпретацією й даниною поваги знаменитому золотому намисту Керрі, а образ із тюлевої спідниці, топа Alexandre Vauthier і сандалій Christian Louboutin — реверанс м’ятно-зеленому вбранню Керрі, яке вона носить в епізоді "Американка в Парижі".

Реклама
Висока мода

Коли Емілі стає моделлю в епізоді An American Auction In Paris, її сукня Pierre Cardeau насправді є сукнею з кутюрної колекції Stephane Rolland. Цікаво, що після знімання серіалу дизайнер надіслав Лілі відтворений образ, щоб вона залишила його собі на пам’ять.

Одрі Гепберн посіла почесне місце на мудборді Філд

Образ Одрі Гепберн також виявився неабияким джерелом натхнення для Філд під час роботи над костюмами для серіалу, особливо з огляду на зовнішню схожість Гепберн з Лілі. Для виїзду в оперу, Філд вбрала Коллінз у сукню Christian Siriano, додала рукавички Agnelle, вінтажну сумочку, прикрашену стразами, туфлі на підборах Cosmoparis і прикраси на голову La Compagnie du Costume, у такий спосіб відтворивши образ Гепберн у фільмі "Кумедне личко".

Гардероб Сильвії недарма помітно відрізняється від гардероба Емілі

Філд підкреслила культурні відмінності між Сильвією — холоднокровною французькою шефинею Емілі, яку грає Філіппін Леруа-Больє, й уродженкою Чикаго через їхній радикально різний стиль. Якщо Емілі явно вдягається незвично, то вбрання Сильвії має набагато стриманіший вигляд і складається переважно із чорних речей Yohji Yamamoto і Rick Owens.

"Американець в Парижі" помітно вплинув на тон серіалу

Ще один класичний фільм, до якого часто звертається Філд, — "Американець у Парижі" (1951), особливо взоруючись на вираження почуття радості, оптимізму і грайливості в одязі. Зверніть увагу на сорочку Alice + Olivia, яку Коллінз вибирає у свій перший день у Savoir, із зображенням горизонту Парижа, і картатий костюм Veronica Beard, який вона носить під час фотосесії на березі Сени. Це прямі відсилання до кінематографічної класики.

Каролін де Мегре — прототип Камілли

Як і у випадку із Сильвією, стиль Камілли (Камілла Раза) набагато більше типовіший для француженки, ніж для Емілі, хоча вона віддає перевагу нейтральним кольорам перед чорним. Філд використовувала образ Каролін де Мегре як джерело натхнення для "класичного" паризького гардероба замість того, щоб вдягнути актрису в сучасний вуличний одяг.

Винахідливість Патриції Філд

У другому епізоді Лілі Коллінз з’являється в сукні Dope Tavio, яку знімали в галереї Field ART Fashion у Нью-Йорку, потім деконструювали й перетворили на мінісукню. Природно, Емілі поєднує її з металевим смарагдовим жакетом і сумкою з колекції Chanel осінь-зима 2017/2018. Chanel, можливо, найулюбленіший бренд героїні впродовж усього серіалу. Зверніть увагу на її зелену куртку з колекції Cruise 2020 року, а також на стьобану сумку з перловими заклепками весна-літо 2019.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.