До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кінофестиваль "Нова українська хвиля" відбудеться у Києві та Львові

Ретроспективний кінофестиваль українського кіно "Нова українська хвиля", присвячений фільмам, знятим з 2014 року, відбудеться в Києві та Львові. Метою фестивалю є осмислення унікального та цілісного явища української культури.

Кінофестиваль складатиметься з двох секцій. Перша, до якої ввійшли фільми "Плем’я" (2014), "Мої думки тихі" (2020), "Герой мого часу" (2018) та "Стоп-Земля" (2021), має назву "Кіно наших днів" та присвячена соціальному кіно.

Реклама

Друга секція ретроспективного кінофестивалю має назву "Люди війни" та присвячена темі російсько-української війни як однієї з головних тем, над якими працюють сучасні українські кінематографісти. До її складу ввійшли фільми "Черкаси" (2019), "Додому" (2019), "Погані дороги" (2020) та "Атлантида" (2019).

Після показу кожного фільму триватиме обговорення у форматі офлайн-подкасту, модераторами якого стануть Вадим Кириленко, Микита Рибаков, а також кінокритики Ігор Кромф і Станіслав Тарасенко.

Фестиваль пройде в кінотеатрах "Планета Кіно". У Києві покази триватимуть з 26 по 29 травня, у Львові – з 19 по 22 травня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.