До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які фільми дивитися на фестивалі американського кіно "Незалежність"

З 13 по 19 травня в київському кінотеатрі "Жовтень" триватиме фестиваль американського кіно "Незалежність". У насиченій програмі 2021 року — не тільки найцікавіші нові фільми зі США, а й українська документалістика, а також ретроспектива найкращих картин легендарного Девіда Лінча. Vogue.ua вибрав п’ять фільмів у програмі, які не можна проґавити.

"Глорії"

Нестандартний байопік про ікону фемінізму, журналістку Глорію Стайн, з видатним акторським складом: Джуліанною Мур, Алісією Вікандер, Жанель Моне. Як ікона фемінізму, активістка й успішна письменниця, Глорія Стайнем жила безліччю життів. Саме тому у фільмі "Глорії" її зображують відразу чотири актриси — кожна зображує героїню в певний період її життя. Так, володарки премії "Оскар" Алісія Вікандер і Джуліанна Мур грають Стайн у період її становлення, від часу волонтерської діяльності в Індії, щойно після закінчення коледжу, до часу, коли вона написала свої знамениті тексти й очолила жіночий рух.

Реклама
"Звук металу"

Драму Даріуса Мардера про барабанщика, який раптово втрачає слух, цього року номіновано на "Оскара" відразу в шести категоріях. Коли лікарі просять його уникати будь-якого впливу гучних звуків, він кидає концерти й переїздить до притулку для глухих, де намагається почати нове життя. "Звук металу" — драма про втрату й розпач, і про людський вибір, який робимо всі ми.

"Мейнстрим"

Нова робота наймолодшого режисера легендарного сімейства Копполів — Джії Копполи. Головна героїня фільму Френкі застрягла на позиції барменки в локальному стендап-клубі. Разом з товаришем Джейком вона постійно шукає відповіді на питання про цінності сучасного суспільства, поки не зустрічає таємничого Лінка — хлопця, що, здається, живе поза всякими соціальними правилами. Френкі так надихається, що вирішує зняти його антимейнстримні переконання на відео й викласти в мережу... Світова прем’єра фільму про руйнівну силу соцмереж відбулася на 77-му Венеційському кінофестивалі.

"Якийсь рай"

Цей документальний фільм розповідає історію найвідомішої у світі "пенсійної резиденції" у Флориді, де люди похилого віку якоюсь мірою мають змогу почати нове життя. Це село — утопія, що пропонує ідеальне життя. У той час як більшість її жителів повірили в удаваний позитив, четверо героїв — Барбара, Денніс і пара Енн і Реджі — щосили намагаються знайти своє опертя в цій фантастичній країні; шукають нову мету, шукають любов і долають проблеми зі здоров’ям. Продюсер фільму — Даррен Аронофскі.

"Не самі"

Важливий документальний фільм Сніжани Гусаревич. Це стрічка про безпритульних в Україні, які втратили життєвий орієнтир і мали алкогольну й наркотичну залежності. Шукаючи допомоги, вони потрапили до спільноти "Еммаус-Оселя", де змогли адаптуватися до соціуму, знайти для себе місце в житті, новий дім і сім’ю. "Еммаус-Оселя" — одна з перших організацій в Україні, яка почала допомагати безпритульним. Її мета — не забезпечити бездомних їжею або одягом, а залучити їх до системи взаємодопомоги. Цей фільм засвідчує, що залишатися людяним треба завжди, і що тавро безпритульного — не вирок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.