До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що подивитися у вересні: 5 найкращих кінострічок

Довгоочікувана екранізація "Щигля" із зірковим акторським складом, документальний фільм про Іва Сен-Лорана і Кейт Бланшетт у комедії "Де ти поділась, Бернадетт?" – серед головних кінопрем'єр вересня.

Кадр з фільму "Щиголь"
"Де ти поділась, Бернадетт?"

"Де ти поділась, Бернадетт?" – бестселер американської письменниці Марії Семпл, який вже видали у 25 країнах і визнали одним з найкращих сатиричних романів десятиліття. Це історія ексцентричної Бернадетт, талановитої, але дещо замкнутої архітекторки, яка зникла напередодні Різдва. Головну роль в екранізації виконала Кейт Бланшетт, а в режисерському кріслі – легендарний Річард Лінклейтер, триразовий номінант на премію "Оскар", який зняв "Отроцтво" і "Перед опівніччю".

Реклама

У прокаті з 5 вересня.

"Геніальний кутюр'є"

Документальна стрічка про легендарного дизайнера Іва Сен-Лорана знята на основі унікального матеріалу: режисер провів три роки пліч-о-пліч з кутюр'є (1997-2000) і спостерігав за його останніми роками роботи в модному Домі Yves Saint Laurent. Роботу над фільмом завершили ще 2001 року, але партнер Іва Сен-Лорана, П'єр Берже, був проти його виходу. За чутками, Берже не сподобалося, як зображений у стрічці помітно втомлений і відсторонений кутюр'є. 2015 року Берже змінив свою думку: фільм представили в обмеженому прокаті 2018-го, а в Україні його прем'єра відбулася в межах Ukrainian Fashion Week.

У прокаті з 5 вересня.

"Звабливий, поганий, злий"

В український прокат виходить байопік про одного з найзагадковіших серійних вбивць сучасної Америки, Теда Банді. З 1974 по 1979 рік він, за офіційною інформацією, вбив 36 жінок, але вважають, що кількість його жертв є значно більшою. Фільм знятий на основі мемуарів дівчини, яка довгий час жила з Тедом: він виховував її доньку, був зразковим сім'янином, тому вона до останнього не вірила, яким лиходієм насправді є її обранець. У ролі Теда Банді – Зак Ефрон.

У прокаті з 19 вересня.

Vox Lux

Через рік після світової прем'єри в Україні нарешті покажуть музичну драму Vox Lux з Наталі Портман. Її героїня Селеста дивом вижила під час стрілянини у школі, стала популярною співачкою і зіркою, але через 20 років, після невдалого інтерв'ю, її кар'єра стрімко гасне. Музику до фільму написала співачка Sia, а Наталі Портман спеціально для цієї ролі навчилася вокалу. Режисером картини став Брейді Корбет, який отримав 2015-го відразу дві нагороди Венеційського кінофестивалю за свою дебютну картину "Дитинство лідера". Також у фільмі знялися Джуд Лоу і Стейсі Мартін.

У прокаті з 19 вересня.

"Щиголь"

В екранізації "Щигля", одного з головних романів десятиліття, ролі виконали чимало зірок: Ніколь Кідман, Енсел Елгорт і Сьюзан Сарандон. Авторка книжки, Донна Тартт розтягнула розповідь на 800 сторінок – з моменту, коли 13-річний Тео Деккер опиняється в епіцентрі вибуху в Метрополітен-музеї, і до фіналу, де парубку, який занурився в підпільний світ мистецтва, вже 26 років. Як вмістить цю дікенсівську історію в дві години екранного часу режисерка Джон Кроулі ("Бруклін") – поки загадка. Але схоже, що актори в захваті від зйомок фільму. Так, Ніколь Кідман назвала роман Донни Тартт справжньою "одіссеєю" і сказала, що вирішила під час зйомок віддатися переживанням і потоку історії, яку вигадала Тартт.

У прокаті з 26 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.