До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що можна побачити на Netflix у травні

Щастя, маємо Netflix. Пандемія COVID-19, ймовірно, затримає нас вдома до середини травня, а Vogue.ua й далі розповідає про найцікавіші шоу на Netflix. У травні буде багато цікавого.

Кадр із серіалу "Голлівуд" Раяна Мерфі
"Голлівуд"

Герої нового серіалу "Голлівуд", дія якого відбувається наприкінці 40-х у Лос-Анджелесі — актори-початківці, сценаристи й режисери. Вони приїжджають до Голлівуду, щоб прославитися на весь світ. Кожен з них стикнеться на своєму шляху з дискримінацією — за ознакою раси, статі або своєї сексуальної орієнтації, а режисер Раян Мерфі недвозначно натякає, що всі ці забобони актуальні й для сучасного Голлівуду. Мерфі — один з найуспішніших продюсерів сучасного телебачення, який стоїть за серіалами "Частини тіла", "Американська історія злочинів", "Ворожнеча" й "Поза" і вміє робити яскраві шоу про серйозні речі. Чекаємо на прем’єру нетерпляче й із цікавістю.

Реклама

1 травня

"Половина"

Сором’язлива учениця Еллі Чу живе в глухому містечку й почувається самотньою. Еллі підробляє тим, що робить домашнє завдання для своїх однокурсників. Якось вона неохоче погоджується допомогти спортсменові й красеню Полу Мунскі написати любовні листи Астер Флорес, дівчині, у яку обидва таємно закохані. Це сюжет нового фільму режисера Еліс Ву "Половина" і чергова драма про дорослішання й підліткові проблеми від Netflix. На ниві "кіно для підлітків" Netflix встигли заявити про себе завдяки блискучим серіалам "Статеве виховання" і "Мені це не подобається", так що в "Половини" є всі шанси на успіх.

З 1 травня

"Едді"

"Едді" — довгоочікуваний дебют на телебаченні режисера Дамьєна Шазелла, чий фільм "Ла Ла Ленд" у 2017 став тріумфатором церемонії "Оскар", зібравши шість статуеток, зокрема й за найкращу режисуру. Музика — велика пристрасть Шазелла: їй присвячений його перший фільм "Одержимість"; музикою захоплений головний герой "Ла Ла Ленду" у виконанні Раяна Гослінга. Не дивно, що їй присвячено і його перший серіал — до того ж це мюзикл. Головний герой "Едді" — відомий у Нью-Йорку піаніст Еліот, який залишає рідне місто заради Парижа, щоб стати співвласником прогорілого джазового клубу. Одну з ключових ролей у серіалі зіграла Іоанна Куліг, зірка фільму "Холодна війна" Павла Павліковські. Знімали серіал у Парижі, музику написав лауреат "Греммі" Глен Баллард.

8 травня

Trial By Media

Новий документальний проєкт Trial by Media виходить під грифом "секретно" — немає ні трейлера, ні постера, ні кадрів зі знімання. І він точно сподобається шанувальникам кримінальних сюжетів. Документальний серіал Netflix присвячений найдраматичнішим судовим процесам всіх часів — від політичного скандалу про хабарництво, що трапився з політиком Родом Благоєвічем, до вбивства емігранта з Гвінеї Амаду Діалло, яке скоїли американські поліційники, — через призму того, як ЗМІ вплинули на їхній розгляд і результат.

11 травня

"Космічні війська"

Актор Стів Карелл, зірка серіалу "Офіс", фільмів "Мисливець на лисиць" і "Гра на спад", грає головну роль у сатиричному мок’юментарі "Космічні війська", який має всі шанси стати хітом цієї весни. Його герой — генерал американської армії. Він запускає спецпідрозділ, завдання якого — дослідження Місяця. Серіал обіцяє стати сатирою на політику президента США Дональда Трампа: торік той дійсно ініціював запуск збройних сил "Космічні війська", серед завдань яких — захист інтересів США в космосі. Одну з ключових ролей у "Космічних військах" зіграє Джон Малкович — вченого, який стане пародією на героя фільму Кубрика "Доктор Стрейнджлав, або Як я перестав боятися і полюбив бомбу".

З 29 травня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.