До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про четвертий сезон "Оповіді служниці"

Hulu представив трейлер четвертого сезону "Оповіді служниці" — він вийде вже 28 квітня. Розповідаємо, що відомо про продовження одного з найуспішніших серіалів останніх років.

"Оповідь служниці"
Що відбувається в трейлері

Судячи з трейлеру, у 4-му сезоні на нас чекає справжній екшн: служниці запасаються зброєю, заряджають рушниці й вирушають на війну проти Гілеаду. Очолює війну відчайдушна Джун у виконанні Елізабет Мосс. "Ми не ховаємося, ми нападемо", — пошепки говорить вона. "Нехай панує свобода" — ця фраза блимає яскраво-червоними літерами у фіналі трейлера як символ боротьби, якій буде присвячено новий сезон.

Реклама
Про що буде четвертий сезон

Нагадаємо, в основі серіалу "Оповідь служниці" — роман 1985 року лауреатки Букерівської премії Маргарет Етвуд. Події відбуваються в майбутньому в тоталітарній республіці Гілеад. Після приходу до влади радикальних християн суспільство тут стало кастовим, а фертильні жінки перетворилися на служниць, які виношують дітей для впливових командорів і їхніх безплідних жінок. Перший сезон вийшов у 2017 році й відтоді серіал став гітом, а також здобув 8 премій "Еммі" в 13 номінаціях. Маргарет Етвуд — феміністка, активістка природоохоронного руху й чотириразова лауреатка Букерівської премії — акцентує на тому, що її книга зовсім не антиутопія і що деякі речі, характерні для Гілеаду, вже в 1980-ті відбувалися в американському суспільстві, а вона їх просто помітила й гіперболізувала. Виявилося, що сьогодні серіал теж на часі — наприклад, потрапив в унісон з рухом #metoo, що розгорнувся спершу в Голлівуді після скандалу з Гарві Вайнтшейном, а потім охопив увесь світ.

"Оповідь служниці"

Прицільної уваги в новому сезоні буде надано життю головної героїні Джун в умовах повстання. Як показано в трейлері, Джун ховається через свій зухвалий вчинок у фіналі третього сезону, а грізна тітка Лідія, стурбована дедалі більшим заколотом, наказала схопити її. Ну, а передусім дівчина намагатиметься повернути дочку, яку в неї відібрали. "Я не можу відпочивати. Моя дочка заслуговує кращого. Ми всі заслуговуємо кращого. Зміни ніколи не даються легко", — каже Джун у тизері.

Як тривало знімання

Через пандемію COVID-19 знімати новий сезон припинили ще в березні 2020 року. Відновили роботу лише з послабленням карантину цієї зими, тому четвертий сезон виходить з величезним відставанням від графіка — 28 квітня. Знімали серіал, як і раніше, у Канаді. Акторам, які приїздили в Онтаріо, де розмістився знімальний майданчик, з інших країн, доводилося дотримуватися 14-денного карантину, що ускладнювало знімальний процес. Крім того, на майданчику могло перебувати водночас не більш як п’ять акторів.

Одна з локацій знімань в Онтаріо

Співрежисеркою нового сезону стала Елізабет Мосс, для якої це режисерський дебют — вона зняла третій епізод. У своєму коментарі Мосс пожартувала, що найскладнішим для неї в цьому процесі виявилося режисерувати сцени із собою — актрисою, яка "славиться своєю вимогливістю".

Кого з акторів ми побачимо в новому сезоні

У четвертому сезоні ми побачимо всіх виконавців головних ролей. Це Елізабет Мосс, Івонна Страховськи, Джозеф Файнс, Бредлі Вітфорд, Саміра Вайлі, Енн Дауд, О. Т. Фагбенл, Мадлен Брюер. З’являться й нові обличчя — зірка серіалу "Привиди будинку на пагорбі", 14-річна актриса Маккена Грейс, зіграє молоду дружину командора.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.