До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про новий гіт серпня — стрічку "Там, де співають раки"

В український прокат вийшла драма "Там, де співають раки", знята на основі бестселера Делії Овенс. Серед палких фанатів книжки — акторка Різ Візерспун, яка спродюсувала стрічку.

Молода дівчина Кая тривалі роки відлякувала жителів містечка, живучи серед безкрайніх просторів Північної Кароліни. Якось усіх мешканців сколихнула жахлива подія — загадкове вбивство місцевого хлопця. Підозра відразу впала на Каю. Тепер героїні доведеться не лише знайти власне місце у світі, а й довести непричетність до злочину. Проте що ближчою буде розгадка, то більше приголомшливих таємниць вириватиметься назовні.

Реклама

Роман Делії Овенс вийшов 2018 року й став справжнім вибухом у читацькому світі. Книжка понад 30 тижнів очолювала рейтинг бестселерів New York Times Fiction та посіла перше місце серед найпопулярніших художніх книжок на Amazon.com. У січні 2022 року наклад книжки становив 12 мільйонів примірників, що зробив її однією з найбільш продаваних книжок усіх часів. Посприяла популярності роману й акторка та пристрасна книгоманка Різ Візерспун, яка вибрала "Там, де співають раки" для свого читацького клубу Hello Sunshine Book Club у 2018 році.

"Я прочитала роман буквально за день. З перших хвилин я полюбила Каю, як головну героїню і маленьку сильну дівчинку, що проживає в безкрайній болотяній місцевості, відкинена суспільством. Вона шукає спосіб урятуватися. Делії Овенс вдалося зробити цю історію такою цікавою й неповторною, що, здається, наче й сама авторка виросла в місцевості Північної Кароліни", — розповіла Різ Візерспун.

Цікаво, що авторка Делія Овенс знає, про ще пише, — вона досвідчена науковиця й дослідниця природи. Початком історії написання книжки став момент, коли Делія Овенс покинула успішну кар’єру дослідниці природи й авторки науково-популярних книжок і вирішила написати свій перший роман. Хоча Овенс завжди любила писати, в кар’єрі вона віддала перевагу науці та здобула ступінь бакалавра зоології в Університеті Джорджії й ступінь доктора філософії в Каліфорнійському університеті в Девісі, де досліджувала поведінку тварин. Понад два десятиліття Овенс провела в африканській пустелі, спостерігаючи за тваринами, яких вона так любила. Зрештою ці спостереження та набутий досвід лягли в основу науково-популярних книжок-бестселерів її авторства, а потім і допомогли авторці створити неймовірний світ роману "Там, де співають раки".

Різ Візерспун майже відразу вирішала, що має втілити цю неймовірну історію на екрані. Зрежисувала стрічку Олівія Ньюман, а роль Каї на екрані втілила молода акторка Дейзі Едгар-Джонс, яку глядач пам’ятає за серіалом Hulu "Нормальні люди" (2020). Музику для фільму написала співачка Тейлор Свіфт — ще одна палка прихильниця цього роману.

Знімання тривало у 2021 році в Новому Орлеані. Команда шукала місцевість з різноманіттям озер, боліт та дикої природи, що слугуватиме бухтою Барклі й будинком Каї на болотах. Мальовничі краєвиди — найважливіший елемент для цього фільму. Команда з добору локацій тривалий час полюваланаконкретні пейзажі, які єневіддільною частиною історії Каї: солончаки, пляжі, болота. Події фільму відбуваються в середині XX століття в Північній Кароліні й для команди було дуже важливим зберегти автентичність. Так, довгими тижнями команда шукала черепицю, схожу на ту, що використовували в Північній Кароліні тоді. Кожен елемент лінолеуму, паркетна підлога, вузькість і ширина дощок — усі ці деталі мали значення. Усе має автентичний вигляд, тому що зроблено з автентичних матеріалів, що, зрештою, допомогло команді сповна розповісти історію.

"Думаю, в кожному з нас є щось від Каї, — говорить режисерка Олівія Ньюман. — Проте навряд чи ми колись бачили подібного персонажа на великому екрані, не в такому вигляді. „Там, де співають раки" — це історія стійкості, це про те, як любов та тісний людський зв’язок з природою є основою нашого виживання. Це історія про віру у власну гідність попри все. Це історія про виживання й про те, що закони природи не завжди збігаються з нормами суспільства".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.