До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 наснажливих фільмів про надію, які варто подивитися зараз

Якщо події 2020 року — від коронавірусної кризи до відродження протестів Black Lives Matter і кліматичної надзвичайної ситуації, яка триває, — хоч щось довели, так це те, що надію можна знайти навіть у найпохмуріші часи. Оскільки люди в усьому світі об’єднуються, щоб збудувати краще майбутнє, vogue.ua вибрав сім фільмів, які допоможуть відновити віру в людство.

Для дози сліпого оптимізму — "Безтурботна", 2008
Саллі Гокінс і Алексіс Зегерман у фільмі "Безтурботна", 2008

У центрі сюжету комедії Майка Лі "Безтурботна" героїня Саллі Гокінс — дратівливо позитивна вчителька. Історія оповідає про її життя в Лондоні. Навіть стикаючись з особистими й професійними кризами, вона ніколи не перестає ділитися радістю й добрими емоціями.

Реклама
Для того щоб дивитися на життя з дитячим зачудованням — "Звірі дикого Півдня", 2012
Куавенжане Уоллис в фильме Куавенжане Волліс у фільмі "Звірі дикого Півдня", 2012

Соціальні коментарі й магічний реалізм стикаються в ніжній байці Бена Зайтліна про шестирічну дівчинку Гашпаппі, що живе в громаді Луїзіани з батьком. Попри те, що їм вдається скрашувати життя святами й веселощами, воно від цього не стає набагато ліпшим. Тому, головна мета батька — навчити свою дочку виживати в цьому світі.

Щоб зрозуміти, що все рано чи пізно стає кращим — "Отроцтво", 2014
Кадр из фильма Кадр із фільму "Отроцтво", 2014

Епопея повноліття Річарда Лінклейтера, яку знімали 11 років, простежує життя хлопчика Мейсона від дитинства до вступу в коледж, висвітлюючи проблеми дорослішання, першого кохання та спілкування з матір’ю. Він мужніє, знаходить свої пристрасті й стає людиною, якою завжди хотів бути.

У пошуках справедливості в несправедливому світі — "Капернаум", 2018
Зейн Аль Раффеа и Надин Лабаки в фильме Зейн Аль Раффеа і Надін Лабакі у фільмі "Капернаум", 2018

У зворушливій мелодрамі Надін Лабакі хлопчик з нетрів Бейрута тікає з дому й знаходить притулок у новій сім’ї. Згодом він позивається з батьками за зневажання й забезпечує документацію, що, як він сподівається, дасть йому змогу назавжди забути про бідність.

Для нагадування про стійкість людського духу — "Не залишай слідів", 2018
Томасин Маккензи и Бен Фостер в фильме Томасін Маккензі й Бен Фостер у фільмі "Не залишай слідів", 2018

Бен Фостер і Томасін Маккензі грають батька й доньку, що блукають лісом у гостросюжетній сазі про виживання Дебри Граник. Він прагне жити без будь-яких зв’язків і в ізоляції, тоді як вона мріє пустити коріння — і в кінцевому підсумку робить це, приєднуючись до спільноти, яке невтомно працює, щоб допомагати іншим.

Для усвідомлення того, що ви можете кинути виклик шансам — "Прощання", 2019
Аквафина в фильме Аквафіна у фільмі "Прощання", 2019

Зворушлива комедія Лулу Ван оповідає про письменницю, яка відвідує свою бабусю в Китаї після того, як дізнається, що їй залишилося жити всього кілька місяців. Члени сім’ї вирішили приховати від хворої сумні новини, і натомість — влаштувати велике свято, під час якого всі зможуть попрощатися з родичкою, що помирає.

Про збереження надії під час кризи — "Ніколи, зрідка, іноді, завжди", 2020
Сидни Фланиган в фильме Сідні Фланіган у фільмі "Ніколи, зрідка, іноді, завжди", 2020

Розповідь про дівчину-підлітка на ім’я Отем, яка їде до Нью-Йорка, щоб зробити аборт, — історія про тихий героїзм. Дівчинці доводиться долати різні негаразди — амбівалентність вдома, знущання в школі, злісних людей у місті — і шукати розради далі, навіть коли все здається безнадійним.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.