До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 головних фільмів Каннського кінофестивалю 2022 року

Вплив Каннського кінофестивалю складно переоцінити. Згадаймо лише, як у 2019 році "Золота пальмова гілка" принесла фільму "Паразит" Пон Чжун Хо премію "Оскар" за найкращий фільм. Напередодні відкриття Каннського кінофестивалю 17 травня, Vogue вибрав 11 найгучніших релізів, на які варто звернути увагу.

"Елвіс"

У сюрреалістичному, присипаному блискітками біографічному фільмі База Лурмана про титулованого короля рок-н-ролу головні ролі зіграли Остін Батлер у ролі Елвіса Преслі, Олівія Деджонг у ролі яскравої Прісцілли Преслі та Том Генкс у ролі Тома Паркера — заповзятливого менеджера музиканта.

Реклама
"Зірки опівдні"
Маргарет Кволлі в фільмі Маргарет Кволлі у фільмі "Зірки опівдні"

У 1980-х у Нікарагуа американська журналістка та британський бізнесмен закохуються й намагаються втекти від революції в епічній екранізації захопливого роману Деніса Джонсона. Головні ролі зіграли Маргарет Кволлі, Джо Елвін і Джон Сі Рейлі.

"Поява"
Мішель Вільямс у фільмі Мішель Вільямс у фільмі "Поява"

Режисерка Келлі Райхардт зняла пронизливий і поетичний фільм про скульпторку, яку зіграла Мішель Вільямс. У творчому житті мисткині от-от має відбутися виставка, яка змінить її кар’єру. Поки вона чекає на натхнення, її особисте життя стає дедалі абсурднішим.

"Злочини майбутнього"

Події фільму розгортаються в недалекому майбутньому, коли з’являється "синдром пришвидшеної еволюції": з тілами людей починають відбуватися дивовижні перетворення. Головний герой картини, якого зіграв Вігго Мортенсен, особливо захоплюється вживленням у свій організм сторонніх предметів, і цим привертає до себе увагу спецслужб. У фільмі з’являється і Леа Сейду в ролі гламурної партнерки головного героя, і Крістен Стюарт у ролі слідчої, яка пильно стежить за їхньою роботою.

"Три тисячі років туги"
Знімання фільму Знімання фільму "Три тисячі років туги"

Перш ніж повернутися до франшизи "Шалений Макс" (цього разу з Анею Тейлор-Джой на водійському сидінні), режисер Джордж Міллер зняв цю фантастичну епопею з Тільдою Свінтон у ролі самотньої науковиці та Ідрісом Ельбою — у ролі джина, який пропонує їй три бажання.

"Трикутник смутку"
Знімання фільму Знімання фільму "Трикутник смутку"

Чорні комедії – улюблений жанр шведського режисера Рубена Естлунда. У Каннах він представить свою найдивнішу сатиру: розповідь про владну пару супермоделей, яка сідає на розкішний круїзний лайнер, не підозрюючи про те, що його капітан (Вуді Гаррельсон) має свої плани на пасажирів.

"Рішення піти"

Ця стрічка оповідає про детектива, закоханого в головну підозрювану в його розслідуванні. "Рішення піти" — перший повнометражний фільм південнокорейського режисера Пака Чхана Ука на великому екрані після "Служниці" 2016 року. Від картини варто сподіватися захопливої партитури, киплячої сексуальної напруги та безлічі сюжетних поворотів.

"Час Армагедону"
Енн Гетевей у фільмі Енн Гетевей у фільмі "Час Армагедону"

Напівавтобіографічна сага Джеймса Грея, інтимна історія дорослішання, що розгортається у Квінсі в 1980-х. Головну роль виконав юний актор Майкл Бенкс Репета. Енн Гетевей і Джеремі Стронг зіграли його батьків, а Ентоні Гопкінс — діда.

War Pony

Двоє хлопчиків, які живуть в американській резервації Пайн-Ридж, зіштовхуються з проблемою ідентичності, втратою та сучасними уявленнями про маскулінність. Ця стрічка ґрунтується на реальних подіях і обіцяє стати зворушливим дослідженням маргіналізованих спільнот, які прагнуть до американської мрії.

"Брокер"

Володар "Золотої пальмової гілки" японський режисер Хірокадзу Корееда у своєму новому фільмі розповідає про феномен бебі-боксів у Південній Кореї, місця, де новонароджених можна анонімно покинути, щоб про них піклувалися інші.

"Ірма Веп"
Алісія Вікандер у серіалі Алісія Вікандер у серіалі "Ірма Веп"

Художній серіал "Ірма Веп" — це переосмислення культової однойменної класики 1996 року з Алісією Вікандер у головній ролі. Події серіалу відбуваються на знімальному майданчику, де працюють над римейком фільму "Вампіри" Луї Феяда.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.