До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто піти на суботній артярмарок у Kooperativ

31 жовтня у просторі Kooperativ відбудеться Saturday Art Fair. Ярмарок доступного мистецтва — так називають його організатори. Ідея одноденного артярмарку — подолати стереотип про те, що колекціонувати мистецтво обов'язково дорого, складно і недоступно.

"Синя вода", Braty

"Це наша перша подібна ініціатива в Kooperativ, — розповіла vogue.ua артдиректорка простору, дизайнерка Яна Червінська. — Наш слоган — create at work і kooperate (гра слів з нашої назви), і тому формат суботніх ярмарків доступного мистецтва мені дуже імпонує. це дозволяє об'єднати всіх: галереї, художників, кураторів і артдилерів в одному місці, щоб створити щось нове. Kooperativ — простір, де перетинаються бізнес, технології та мистецтво, і в майбутньому ми хочемо стати платформою для артринку".

Реклама
Скульптура Марії Куликовської

Серед художників, роботи яких будуть представлені на ярмарку, — Влада Ралко, Марія Куликовська, Микита Кравцов, Міша Букша, Ярослав Солоп, Катерина Лібкінд, Braty. Наприклад, платформа ARTUP Store, створена кураторкою Мариною Щербенко, представить на ярмарку скульптуру Марії Куликовської із серії "Руки і ноги квітів". Білоруський художник Роман Камінський покаже в Києві серію, створену під час масових протестів у Білорусі в цьому році.

Gloves, авторка Даша Зима

У ярмарку візьмуть участь галереї Port.Agency, Dymchuk gallery, Галерея РА, The Naked Room, 39.9gallery, SPILNE ART. "Наше завдання — популяризація робіт перспективних авторів, а також формування і розвиток нового покоління колекціонерів", — кажуть організатори проєкту, куратори 39,9gallery. — Ми за відкритий, доступний і прозорий артринок".

Saturday Art Fair розпочнеться 31 жовтня о 13.00

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.