До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плани на вихідні: екофестиваль Earthmate 2020 в ботанічному саду

З 25 по 27 вересня в Національному ботанічному саду ім. Гришка в Києві вперше проходить екофестиваль Earthmate, організований кураторами таких фестивалів, як Kyiv Art Week, Brave! Factory і GogolFEST.

22 локації, більше 30 художників і екологічних візіонерів, 30 музикантів, 20 тематичних лекцій, веганський фудкорт, а також понад 100 гектарів зеленої території, де кожен відвідувач зможе навчитися взаємодіяти з природою на рівних — без шкоди для планети і її жителів.

Реклама
Виставка "Кліматично-художніх лабораторій"

Earthmate — це не тільки про бадьорі гасла і заклики до дії, а й про невпевненість, страхи, совість і надію, — те, що всі ми переживаємо в передчутті неминучих змін. Головним двигуном для організаторів, окрім іншого, було бажання засобом іронії говорити про страшні явища, а також привернути до проблематики увагу тих, хто ніколи не цікавився питаннями кліматичних змін і балансу екосистеми.

Ілля Чичкан, Ігор Тищенко, "51.2673 N, 30.2219 E", відео, Прип'ять, 2019

Головна особливість Earthmate — різні художні взаємодії з системою ботанічного саду. На фестивалі представлені інсталяції художників, серед яких Анна Звягінцева, Антон Саєнко, Борис Кашапов, PLASTIKWOOD, Дар'я Кольцова, Ілля Чичкан, Оксана Фурса, Яна Бачинська та інші. Також в межах Earthmate проводять лекції та кінопокази за підтримки екоактивістів, які допоможуть дізнатися більше про zero waste, зелену енергетику та sustainable cities.

PLASTIKWOOD

Мета фестивалю — показати, що екологічна усвідомленість — це сучасний і актуальний спосіб життя, а турбота про навколишнє середовище — політика, яка стосується кожного. Організатори хочуть нагадати, що людині як виду настав час випрацювати етичне ставлення до природи: взаємодіяти з нею на рівних без шкоди для планети і її жителів.

Організатори підготували екскурсії, які покажуть ботанічний сад під новим кутом і розширять знання відвідувачів про екологію. Також відкрито фудкорт, до складу якого входять заклади вегетаріанської кухні під кураторством команди ресторану Savage Food.

Фото: Свят Ветров

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.