До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лувр виклав в онлайновий доступ свою колекцію

Лувр підготував чудовий подарунок усім тим, хто під час карантину нудьгує за мистецтвом: музей зацифрував і виклав у безоплатний онлайновий доступ всю колекцію, а це більш як 482 тисячі творів мистецтва. Для цього Лувр запустив нову цифрову платформу, доступ до якої має ​​будь-яка людина на планеті. У музеї переконані: це тільки надихне цінителів мистецтва частіше приїжджати до Парижа (коли кордони відкриються), щоб побачити шедеври на власні очі.

У вільний доступ виклали не тільки шедеври Лувру, а й роботи з Національного музею Ежена Делакруа, скульптури із садів Тюїльрі й Карусель, а також Musées Nationaux Récupération, які відновлено після Другої світової війни й передано до Лувру, допоки їх не повернуть їхнім законним власникам. Уперше в історії вся колекція Лувру доступна в Інтернеті, незалежно від того, виставлені роботи в музеї чи перебувають у ньому на зберіганні.

Реклама

На сайті також буде доступна інтерактивна карта, яка допоможе відвідувачам підготуватися до вивчення мистецтва й дасть змогу дослідити тематичні та кураторські кімнати. База даних, що її регулярно оновлюють музейні експерти, зростатиме. "Приголомшлива культурна спадщина Лувру тепер перебуває на відстані одного кліку!" — каже президент Лувру Жан-Люк Мартінес. — Я впевнений, що цей цифровий контент дедалі більше надихатиме людей приходити до Лувру, щоб особисто ознайомитися з колекціями".

Наш гід найкращими віртуальними музеями світу читайте за покликанням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.