До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відкриття виставки Оксани Левчені-Костянтинівської

В Art Ukraine Gallery відкрився незвичайний проект художниці Оксани Левчені-Костянтинівської. В рамках виставки "QuasiЕволюція" Оксана представила у просторі галереї свої гобелени – шість великих настінних килимів, у створенні яких художниці допомагали майстри з Решетилівки Полтавської області, історично українського центру килимарства.

Оксана Левченя-Костянтинівська

Інтерес до килимів з’явився у житті художниці випадково. Декілька років тому вона готувала свою виставку "Квазі-етнографія" і зрозуміла, що деякі картини потрібно обов’язково виткати. Допомогли їй у цьому майстри з Решетилівки, з якими художниця співпрацює до цих пір. На створення одного килиму, за словами Оксани, у майстра йде декілька місяців. Менше року тому художниця запустила власний невеликий бізнес з виробництва килимів – OLK manufactory, і створює килими за старовинними ескізами. Гості, які прийшли на виставку, з цікавістю розглядали гобелени: розпитували художницю про те, чи можна зобразити на килимі портрет, чи складно створити килим технічно, а також скільки коштують ці незвичайні арт-об'єкти.

Реклама

<b>ковры</b>

Фото: Юрій Яцкулич

Читайте також:

Племя: открытие выставки Оксаны Левченя-Константиновской

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.