До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні культурні події весни, які перенесли через коронавірус

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію коронавірусу. Хоч як дивно це звучить, світ "закривається" на карантин, а разом з ним — і найбільші музеї та розважальні центри, від Лувру до парку атракціонів Disney. Vogue.ua зібрав інформацію про ключові культурні події весни, які вже скасовано або перенесено — і дані про те, яких фінансових збитків це завдасть.

Coachella

Coachella мала відбутися у квітні, але офіційно відкладена до жовтня. "За вказівкою округу Ріверсайд і місцевих органів охорони здоров’я ми з жалем підтверджуємо перенесення термінів Coachella через острахи, пов’язані з COVID-19", — повідомили організатори 11 березня. "Хоч це рішення ухвалюємо в період загальної невизначеності, ми дуже серйозно ставимося до безпеки та здоров’я наших гостей, працівників і спільноти. Ми закликаємо всіх дотримуватися інструкцій і протоколів, які рекомендує ВООЗ". Ще не відомо, чи зможуть нинішні хедлайнери Френк Оушен, Rage Against The Machine і Тревіс Скотт виступити в жовтні.

Реклама
Каннський кінофестиваль

Чи пройде фестиваль, відкриття якого заплановано на 12 травня, поки достеменно невідомо. Після рішення французької влади про безстрокову заборону публічних зібрань понад 1000 осіб з 8 березня багато хто припускав, що Канни буде негайно скасовано. Проте, за інформацією Guardian, фестиваль все ще заплановано, попри те, що його найбільший кінотеатр уміщує 2300 осіб. Президент Каннського кінофестивалю П’єр Лескур заявив, що фестиваль буде скасовано, якщо спалах коронавірусу погіршиться, але на цю пору він налаштований "досить оптимістично". За попередніми даними в Каннах може зібратися до 40 000 осіб, а скасовувати фестиваль організатори не хочуть, бо страхування не відшкодує збитків, які становитимуть приблизно 30 мільйонів євро.

Архітектурне бієнале у Венеції

Організатори Венеціанського архітектурного бієнале одними з перших оголосили про перенесення заходу. Бієнале мало стартувати 23 травня й тривати пів року, але його початок перенесли на 29 серпня, тож бієнале відбудеться з 29 серпня по 29 листопада. Короткочасне відстрочення заходу, на думку організаторів, могло бути неефективним з огляду на складність організації, тому бієнале перенесли відразу на три місяці. Тепер бієнале збігається за часом проведення з Венеціанським кінофестивалем (він розпочнеться 2 вересня й триватиме до 12). До слова, тема фестивалю, зважаючи на пандемію коронавірусу, лякає символічністю: "Як ми будемо далі жити разом"? Тема досліджуватиме, як люди можуть гармонійно співіснувати в умовах економічної й геополітичної криз.

Art Basel у Гонконзі

19 березня в Гонконзі мав початися ярмарок сучасного мистецтва Арт Базель. Про те, що його доведеться скасувати, організатори оголосили ще 6 лютого з огляду на той факт, що вірус почався саме в Китаї. Через те, що захід довелося скасувати лише за місяць до його початку, організатори зазнали збитків: так, вони відшкодують галереям 75 відсотків від їхньої плати за стенд і не проситимуть, щоб їм сплатили за ту роботу на стендах, яку вже провели організатори.

Прем’єра фільму про Бонда "Не час помирати"

Прокат одного з найочікуваніших фільмів року — ювілейної частини франшизи про Бонда "Не час помирати" — перенесли з квітня на листопад. Спочатку прем’єру фільму планували на 3 квітня, перед великодніми вихідними в Штатах, що було б добре для бокс-офісу стрічки, але тепер прокат відклали до 25 листопада. Водночас промокампанію фільму, до якої залучили попзірку Біллі Айліш, довелося перервати фактично на середині.

Це далеко не весь список подій, які довелося перенести або скасувати через пандемію. Скасовано показ Gucci Cruise 2021, запланований на 12 травня в Сан-Франциско, круїзне шоу Versace, а одне з ключових питань — що буде з Літніми Олімпійськими іграми. Поки Олімпійський комітет повідомляє, що захід може відбутися, але без глядачів на трибунах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.