До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дизайнерка Яся Хоменко випустила лінійку світшотів для премії Future Generation Art Prize

Українська дизайнерка Яся Хоменко випустила колекцію світшотів, присвячену премії молодих художників Future Generation Art Prize. Нагадаємо, ця міжнародна мистецька премія, яку заснував PinchukArtCentre, раз на два роки вибирає найкращих молодих художників з усього світу. Виставка робіт фіналістів Future Generation Art Prize нині триває в PinchukArtCentre, а вже у квітні наступного року її покажуть на бієнале у Венеції. Надихаючись темами виставки 21 номінанта Премії Future Generation Art Prize 2021, а також роздумами про інклюзивне майбутнє, Яся Хоменко створила колекцію різнокольорових світшотів у фірмовій техніці ХОМЕНКО, яка полягає в стисненні повторно використаного текстилю.

"Цим проєктом PinchukArtCentre починає діалог зі світом молодих дизайнерів України, — каже артдиректор центру Бйорн Гельдхолф. Натхнені амбіціями й талантом Ясі Хоменко, ми замовили дизайн, який би віддзеркалював наші цінності. Те, що придумала Яся, уособлює різнобарвне майбутнє, яке обстоюють художники".

Реклама

До колекції ввійшли яскраві світшоти, створені за допомогою методу деконструкції з уже переробленого текстилю. Нагадаємо, що бренд XOMEHKO від самого початку відданий темі сталого розвитку, а його засновниця Яся Хоменко одна з перших серед дизайнерів в Україні почала працювати з переробленим текстилем і темою апсайклінгу.

У межах проєкту з 1 по 19 грудня 2021 року Future Generation Art Prize і XOMEHKO проводять у соціальних мережах конкурс #мійулюбленийсветр, що апелює до усвідомленого споживання.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.