До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На південь: 4 найкращі арт-галереї на Лазурному березі

Для тих, хто приїхав до столиці Франції на Тиждень високої моди в Парижі, і потім планує відпочити в Ніцці або Екс-ан-Провансі, Vogue.ua підготував огляд найкращих галерей і музеїв на півдні Франції.

Фонд Карміньяка
Фонд Карміньяка

2 червня на південному березі Франції свою нову галерею відкрив Едуар Карміньяк, бізнесмен і філантроп, глава французького інвестиційного фонду Carmignac Gestion. Арт-простір і сад скульптур розташовані на казковому острові Поркероль, що 50 кілометрів від Сен-Тропе, в провансальському фермерському будинку. У самій галереї представлена ​​вражаюча колекція сучасного мистецтва з акцентом на американське 1960-1980-х років: Ворхол, Ліхтенштейн, Баскія, Ріхтер, де Кунінг. Крім того, в галереї можна побачити роботи нових художників. Відвідування фонду Карміньяка цікавий досвід: всього 50 людей можуть бути в приміщенні одночасно. Варто бронювати зручний час відвідування заздалегідь.

Реклама
Фонд Маг

Фонд Маг один з найцікавіших музеїв сучасного мистецтва в Європі. Він розміщений в Сен-Поль-де-Ванс богемному селі на Лазурному березі з населенням чотири тисячі осіб. Сьогодні у Фонді Маг зібрана одна з найбільших в Європі колекцій творів мистецтва XX століття: тут можна побачити роботи Кандинського, Шагала, Джакометті, Боннара і багатьох інших, всього більше 12 тисяч предметів мистецтва. Особливість музею в тому, що багато робіт були подарунками художників особисто сімейству Маг наприклад, Альберто Джакометті спеціально для музею створив декілька бронзових скульптур, які зараз виставлені в саду.

Музей Пікассо

Пабло Пікассо використовував старовинний замок XIV століття в Антібі як свою студію 1946 року. Після цього він дарував музею свої роботи протягом життя, тому тепер там можна побачити 245 робіт художника, включно з картинами і керамікою. Це не найповніша колекція Пікассо в світі, але це, безумовно, найатмосферніше місце для того, щоб подивитися роботи майстра.

Музей Матісса

Можливо, мало хто знає, але в приміщенні красивої цегляної вілли des Arènes XVII століття в Ніцці розміщена одна з найбільших колекцій робіт Матісса: малюнки, гравюри, скульптури, ілюстровані книги, гобелени, кераміка і вітражі, а також безліч речей, що належали художнику. В регіоні взагалі можна зануритися у творчість імпресіоніста з головою: в сусідньому Вансе є капела Розарія, розписана Матіссом. Сам художник вважав цю роботу однією зі своїх найкращих.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.