До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З новим бобом: 5 секретів стрижки боб

На початку третього сезону серіалу "Спадщина" є кілька епізодів, які чітко окреслюють те, як виріс персонаж у виконанні Джеремі Стронга. Кендал Рой із підлабузника перетворюється на домінантного альфа-самця, але еволюція найочевидніша, мабуть, у мить, коли подружка Роя Наомі Пірс у майстерному виконанні Анабель Декстер-Джонс робить ідеальний, надмодний боб.

Реклама

"Жодних указівок ніхто нам не давав, усе залежало від нас", — каже Ешлі Гав’єр, давній стиліст із зачісок актриси Декстер-Джонс. У перших сезонах "Спадщини", що стала гітом HBO, зачіска героїні залишалася, за його описом, "милою і консервативною". А ось у третьому сезоні було вирішено, що персонажка має ефектно з’явитися з новою стрижкою. Це хрестоматійний прийом — і всі ми можемо взяти його на озброєння. Адже радикальна стрижка — набагато красномовніша, ніж будь-які розмови про зміни.

"Для мене боб — найважливіша стрижка всіх часів, яку тільки може зробити жінка", — каже Гав’єр. Її носили емансиповані дівчата епохи 20-х, флепери; її вибирали жінки в 60-х, коли завдяки британському перукарю Відалу Сессуну була змога вибрати стрижку, а не вигадливу зачіску.

Але, як відомо, тим, хто хоч раз намагався перейти на бік бобу, диявол — у деталях. Усю красу й естетику стрижки можуть "вбити" асиметрія ("Несмак!" — вигукує Ешлі) або надмірний об’єм на потилиці, який надає зачісці форми гриба ("Просто жах"). Але сенс тут не в тому, щоб стригти як за трафаретом (адже це якраз і здатне знецінити будь-який тренд). Самопроголошений король стрижки боб, Ешлі Гав’єр розповідає, що можна й чого не можна робити, вибираючи нову зачіску, а також чому не варто боятися обстригти волосся коротше. Зрештою, та ж Анабель Декстер-Джонс зустріла Новий рік зі свіжою стрижкою піксі.

Будьте сучасними

"Щоразу, роблячи стрижку, я беру із собою референси, — каже Ешлі. — Цього разу я показав Анабель відео The Smiths "How Soon Is Now" — там у моделі боб, яким у 80-ті всі були одержимі. Ще я показав їй флепер-боби, які, як шапочка, щільно прилягали до голови. Але ми зробили стрижку сучасною за допомогою довжини, боб закінчувався саме на рівні нижньої лінії росту волосся. Це дало змогу візуально витягнути шию. Потім я опрацював потилицю, щоб не допустити надмірного об’єму й зосередити його якраз біля обличчя. Крім того, спереду немає різкої діагоналі, і це справді важливий нюанс".

Дбайте про достовірність

"Стрижку боб розуміють неправильно: "Ой, треба бути високою для цієї стрижки", "Ой, я не досить худа", "Ой, я недостатньо гарна для цього". У підсумку я завжди починаю з версії "лоб" (long bob — довгий боб. — Ред.). Тоді дівчина вже не боїться зважитися на коротшу версію зачіски. Адже боб личить усім. Він гарно окреслює малюнок голови, видовжує шию, може бути і жіночним, і гламурним. За відчуттями, це ніби ви носите розкішний одяг.

Насправді немає чіткого правила, якої довжини має бути стрижка, але мені подобається, коли потилична довжина виведена приблизно на лінію щелепи, а передні пасма — до підборіддя. Та якщо маєте видовжене обличчя, раджу підіймати довжину вище від лінії щелепи".

Стежте за чистотою

"Правильно вистрижений боб пробуджує в людях FOMO (fear of missing out — страх проґавити щось важливе). І ось уже кожному хочеться стрижку.

Краса сучасного бобу полягає в його чистоті, подібній до чистого крою дизайнерських речей. Він не має бути вистражданим, вимученим, бути тортурами під час укладання. Я використовую хороший крем для укладання, щоб волосся було на вигляд м’яким. Звісно, ви можете прагнути до жорсткішої текстури волосся — це надає своєрідного панківського вигляду зачісці. Але, мені здається, це вже трохи застаріло. Що справді модно — це робота з природною текстурою волосся. Форма має говорити сама за себе. Використовуйте справді хороший шампунь і кондиціонер, додайте незмивний крем. Дайте волоссю висохнути природним способом, і нехай воно ляже саме. Легка недбалість — краще, ніж занадто акуратно.

Порада для тих, кому не обійтися без гарячого укладання: коли використовуєте випрямляч, тягніть униз, а ближче до кінчиків — трохи назовні. Вам же не треба, щоб зачіска була занадто округлою або щоб пасма звисали, як шторки. І якщо ви зібралися висушити й витягнути волосся, то вже нікуди не виходьте. З такою свіжою укладкою доведеться переспати".

Текст: Celia Ellenberg
За матеріалами vogue.com


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.