До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стрижка боб: секрети зіркового стиліста із зачісок

Що треба знати про секрети стрижки боб, розповідає перукар Джордж Нортвуд, який створює найкращі у світі зачіски, в тому числі й боб Алекси Чанг.

Якби існувала турнірна таблиця стрижок, то боб, безперечно, став би переможцем 2021 року. Ця зачіска спокусила до зміни іміджу навіть найстійкіших власниць довгого волосся. Якщо ви не зробили таку стрижку цьогоріч, то, радше за все, ви думали про неї. Перукар Джордж Нортвуд, відомий своєю невимушеною естетикою, — експерт щодо коротких стрижок, і саме до нього варто прислухатися, вибираючи нову зачіску.

Реклама

"Що мені подобається в бобі, так це те, що його можна адаптувати під кого завгодно, — каже він. — Один і той же боб не підійде всім, але завдяки довжині його можна підібрати під будь-яку форму обличчя. І це чудово, тому що він може бути різним — кудлатим, градуйованим; у техніці Відал Сассун; архітектурним або в стилі гранж 90-х — вирішувати вам". Як правило, тим, у кого кругле обличчя, чудово підходить довгий боб (без чубчика), який його витягне, тоді як власникам вузького обличчя може підійти широкий, більш короткий боб. Якщо у вас м'які риси обличчя, тупий боб або (blunt bob) допоможе надати їм різкості, а м'який, хвилястий або текстурований боб чудово підійде для пом'якшення більш жорстких рис.

Зі слів Нортвуда, прикметна риса боба — це простота. Він уникає зайвої багатошаровості у своїх боб-творіннях, тому що вважає: це відволікає від головного. Довга чи коротка, це стрижка на всі часи, особливо якщо носити її з натуральною текстурою волосся. "Боб закладений у моїй ДНК — хоч би що я робив у салоні, це завжди якась версія одного з них", — зізнається стиліст.

Еволюція зачіски Алекси Чанг — приклад універсальності боба. Давня клієнтка (і подруга) Нортвуда, неодноразово носила різні варіанти боба у його виконанні, й зачіска Чанг, як і раніше, залишається однією з найбільш згадуваних (і відомих). "Її волосся дуже змінилося за ці роки, але воно завжди повертається до боба, — говорить Нортвуд. — Це сильний образ".

Те, що починалося як боб середньої довжини з помітним чубчиком, перетворилося на зачіску завдовжки до підборіддя, яка була справді короткою й пишною. Після цього з'явилася кудлата версія, більш коротка спереду "з невеликим начосом/шаром "рваних" пасм біля обличчя, це було відсилання до 90-х — суміш стрижок шег, боба, а також трохи паж". Зараз він описує образ Алекси як простий і красивий боб однієї довжини, який Чанг часто носить абсолютно прямим. "Це дещо гранж 90-х. Волосся однієї довжини, трохи нагадує зачіску Вайнони Райдер, трохи — Лоїс Лейн", — каже Нортвуд. — Це класика".

Вайнона Райдер

Поряд з Алісією Вікандер, Стеллою Маккартні та Клер Фой, ще однією постійною клієнткою Нортвуда є Джесіка Дайнер, директорка з краси і Lyfestyle британського Vogue, яка нещодавно зробила стрижку. "Тільки Джорджу я довіряла стригти моє волосся, тому не було жодних сумнівів у тому, хто це зробить. Знаючи, що він створив боб для таких приголомшливих жінок, як Алекса та Алісія, я була впевнена, що перебуваю в найкращих руках, — каже вона. — Я просто в захваті від нового образу, ми навіть листувалися про те, щоб зробити ще коротше, як у Вайнони Райдер, так що слідкуйте за новинами. Він просто найкращий".

Звісно, ідеальний боб не зводиться лише до вдалої стрижки (хоча й це важливо — Нортвуд і його команда — великі прихильники "живих" стрижок); важливо й те, як ви його укладете. Нортвуд радить дотримуватися мінімалістичного підходу. "Вимийте волосся, промокніть рушником і нанесіть якийсь засіб для укладання, до прикладу, мій Moisturising Cream, щоб стимулювати природну хвилю. Потім дайте йому висохнути у природній спосіб", — каже він, додаючи, що взимку це може бути трохи складніше. — Ви не зможете досягти такої повітряно-сухої текстури за допомогою інструментів".

І все-таки, він радить використовувати стайлери або випрямлячі, щоб поліпшити зачіску й надати волоссю природної форми. "Якщо у вас кучеряве волосся, візьміть пласку праску і розгладьте його, а якщо вам потрібна форма спереду, зробіть укладання прасками. Моя порада — завжди давати волоссю висохнути самостійно, а потім працювати з тим, що волосся робить природно, — говорить він. — Зачіска француженки, яку всі так люблять, — це просто зачіска, яка має природній вигляд, наче ви в неї не втручалися — ось моя головна порада".

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.