До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Золота середина: наймодніша стрижка сезону осінь-зима 20/21

Перебуваючи між двома тенденціями — на короткий боб і локони "як у Рапунцель" — можна спрогнозувати, що в наступному сезоні ми будемо носити волосся середньої довжини.

Photo: Julien Boudet

У новому сезоні модною буде універсальність, яка допоможе знайти баланс між коротким і довгим волоссям. Середня довжина ідеально підійде і тим, хто хоче регулярно оновлювати стрижку, і тим, хто хоче жити з довгим волоссям, не завдаючи шкоди кінчикам. Але, як і будь-який інший тренд, ця стрижка потребує дотримання специфічних правил. Ось чотири з них.

Реклама
Photo: Julien Boudet
Ідеальна довжина

Звісно, можна затіяти суперечку про те, яка довжина властива для короткого каре, а яка для довгого, але ми точно можемо стверджувати, що середня довжина волосся опускається нижче підборіддя. Щоб вигідно підкреслити обличчя і надати образу вишуканості, ідеальним місцем для зрізу будуть груди. Ні більше ні менше.

Багатошаровість

Якщо довге волосся зазвичай має пряму статичну форму, то середня довжина матиме гарний вигляд за наявності кількох розслаблених шарів, які додадуть стрижці об’єму і динамічності. Трохи коротше спереду і довше ззаду — ідеальна формула, коли волосся симпатично обрамляє обличчя і забезпечує універсальність при розчісуванні.

Photo: Julien Boudet
Пряме чи кучеряве волосся

Є стрижки, які мають кращий вигляд на прямому волоссі, і є такі, що особливо гарні на кучерявому. Але середня довжина універсальна і добре підходить для всіх типів волосся. Хоча все ж краще пам'ятати, що багатошаровість сприяє додатковому обєму, а прямі зрізи покажуть стриманіший результат.

Прямий проділ

В останні кілька сезонів прямі проділи зберігають популярність. Схоже, так буде і надалі. Звісно, при середній довжині волосся обєм біля коренів часто досягається сам собою, створюючи привабливу недбалість. Якщо у вас пряме волосся, то обєму біля основи волосся можна додати за допомогою сухого шампуню або текстуруючого засобу.

Текст: Ana Gándara

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.