До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Трохи повільніше: чому всі обирають концепцію Slow Beauty

Амбасадорки італійського бренду Philip Martin's Катерина Кузьменко, Ніно Басілая, Аліна Качоровська, Ані Татарян, Ольга Навроцька та Марися Горобець розповідають про красу, прийняття себе, б’юті-ритуали й засоби, яким вони довіряють.

Сповільнити темп сучасного життя важко, майже нереально. Можливо, саме тому б’юті-ритуали стали такі популярні: вибір засобів для догляду прирівнюється до медитації, їхнє нанесення — до щоденних спа-ритуалів і власне того самого "часу для себе". "Slow beauty — це шлях до краси поза часом, — вважають у Philip Martin's. — В основі концепції — природна краса, здоров’я та благополуччя". Упродовж півріччя команда Philip Martin's спільно із салонами-партнерами занурювала амбасадорок в атмосферу slow beauty. Натхнення бренду — щасливі й успішні жінки, а також beauty-ритуали, які передаються в родині від мами до доньки, зберігаючи зв'язок поколінь.

Реклама
Катерина Кузьменко, партнер-керівник спортивних клубів Smartass

Про концепцію slow beauty

Я не вірю в диво, але вірю в системний підхід, працю й здоровий глузд. З дитинства мама вчила мене правильно доглядати за собою. Досі не було жодного випадку, коли б я лягла спати, не вмиваючись. Навіть після найвеселіших вечірок на автоматі прямую у ванну до очищувального засобу для обличчя. З віком я зрозуміла: складно зберігати здоровий вигляд тільки за допомогою догляду. Підхід має бути комплексним: здорове харчування, спорт, сон, якісна косметика. Ці складники slow beauty — невіддільна частина мого життя. Дякую мамі за це.

Про б’юті-ритуали

Я аскетична щодо косметики, використовую мінімальний набір засобів. Однак дотримуюся правил ретельного очищення шкіри та її зволоження. Крім цього, намагаюся починати й закінчувати день масажем обличчя — роблю його вручну або з гаджетом ReFa.

Про вибір засобів

Мене непокоїть думка про те, що шкіра контактує з немислимою кількістю хімічних частинок — від санскринів і мікрочастинок прального порошку на одязі до сироваток, кремів і лосьйонів. Тому я намагаюся ретельно вивчати склад косметики. Віддаю перевагу натуральним складам, таким як у Philip Martin's, і звертаю увагу на те, чи тестували засіб на тваринах. Не люблю парфумованої косметики для догляду.

Про шлях до краси

До всього треба братися з розумом і намагатися дотримуватися балансу. Те саме стосується й краси: не можна всю юність провести на концертах, вживати алкоголь, курити й залишатися вродливою після 30. Що раніше в голові з’явиться думка про те, що організм працює настільки добре, наскільки ми за ним доглядаємо, то ймовірніше зберегти молодість і свіжість якомога довше.

Ніно Басілая, випускниця Monatik Corporation

Про концепцію slow beauty

Раніше я вважала, що справжня краса полягає тільки в тому, який ти маєш вигляд. Згодом зрозуміла, що насправді це те, як ти почуваєшся і можеш себе подати. Природна краса — це не просто тренд. Це те, що завжди приваблюватиме. Люблю натуральність як у макіяжі, так і в одязі. Щиро вважаю, що кожен з нас унікальний. Головне — розуміти, що гарне тіло — це передусім здорове тіло.

Про б’юті-ритуали

Як і багато хто з дівчат, я надаю багато часу догляду за собою. У догляді за волоссям завжди зважаю на живлення, відновлення й наповнення. Люблю маски і роблю їх раз на тиждень.

Влітку волосся вигоряє на сонці, пересушується через спекотне повітря й дуже потребує догляду. Взимку стає ламкішим, тож маску я застосовую частіше, двічі на тиждень. Без бальзаму або кондиціонера взагалі не впораюся: моє волосся від природи порувате, і, щоб його легко розчесати й укласти, правильний догляд конче потрібен.

Є певний стереотип про те, що волосся "звикає" до косметики й згодом треба змінювати догляд. Але професіонали, з якими я не раз спілкувалася на цю тему, вважають, що це міф. Дотримуюся тієї ж думки. Від гарної косметики волосся стає тільки кращим, і улюбленими засобами я можу користуватися роками.

Про вибір засобів

Для мене вибір косметичних засобів — це велика подорож. Я завжди в пошуку найкращого: постійно щось міняю, експериментую, пробую та порівнюю. Догляд підбираю ретельно, оскільки волосся часто страждає через постійне укладання на концертах, зніманні (а воно ж і без того потребує відновлення та живлення). Проте до знайомства з Philip Martin's волосся не знало справжнього щастя. Вперше скориставшись цією косметикою, я зрозуміла: це саме те, що я шукала. Моє волосся давно не мало такого здорового, доглянутого й гарного вигляду.

Я люблю щоденне укладання, але намагаюся знайти спосіб якнайменше травмувати волосся. Люблю гарний об’єм, пухкі й легкі кучері. Однак зрозуміла, що домогтися цього можна тільки в разі, якщо волосся абсолютно здорове. Для мене важливий склад, а косметика Philip Martin's за складом якраз максимально органічна. Тому я в неї і закохалася.

Про шлях до краси

На мою думку, єдиного шляху немає: все дуже індивідуально. Для мене важливо, щоб краса й доглянутий вигляд були не тільки зовні, а й всередині. Краса — це внутрішній стан, прийняття себе, своєї особливої й прекрасної особистості. Все йде зсередини; якщо в душі гармонія та краса, а головне, любов до себе та свого тіла, — це вже надійний шлях досягти своєї мети.

Аліна Качоровська, засновниця Kachorovska

Про концепцію slow beauty

Я не роблю поділу на "красу" і "не красу". Краса — в усьому, що є у світі, у всьому, що створила природа. Мій підхід змінювався саме через розуміння того, що немає нічого однозначного. Ключ у тому, щоб знаходити красу в усьому: зупинятися, прислухатися до себе і своїх відчуттів, не гаяти часу на несуттєве.

Про б’юті-ритуали

Моя рутина доволі проста й мінімалістична. Завжди намагаюся знайти час для себе, але божевільний ритм життя вносить корективи.

Про вибір засобів

Довіряю рекомендаціям свого косметолога. Ми разом підбираємо догляд, тестуємо й дивимося, що працює, на що шкіра реагує добре й вдячно. Навколо стільки інформації про різні засоби, технології й активні речовини, що іноді просто губишся. Допомога професіонала потрібна, щоб розкласти все по полицях і знайти для себе ідеальне й кастомізоване рішення.

Про шлях до краси

Краса різна для кожного, а отже й шляхи її досягнення різні, а не універсальні й однакові для всіх. Краса й усе, що ми вкладаємо в це поняття, змінюються з віком, часом, досвідом. Краса не постійна, вона мінлива.

Ані Татарян, офіційний представник Philip Martin's в Україні, співзасновниця Nude Attitude

Про концепцію slow beauty

Я втішена, що в наш час є тренд на sustainability — усвідомлене ставлення до себе й навколишнього світу. Пов’язавши своє життя з beauty-індустрією, я заглибилася у вивчення складів професійної косметики для догляду, побачила різницю у використанні ненатуральних, але швидкодійних засобів, і натуральних. І прийшла до усвідомленого споживання, і до косметики з натуральними компонентами без силіконів, парабенів та інших агресивних речовин.

Після безлічі експериментів моя шкіра на очах змінювала вигляд, ефект від використання натуральної косметики був менш агресивним. Така косметика добре грає "в довгу" — це я і називаю концепцією slow beauty. Саме тоді я зрозуміла, як важливо підібрати правильний догляд.

Slow-beauty — це комплекс заходів догляду за собою, починаючи з правильного харчування, споживання збагаченої мінералами води, спорту, здорового сну, і до використання нешкідливих засобів для догляду за шкірою, нігтями й волоссям.

Про б’юті-ритуали

Мій головний б’юті-ритуал — очищення вранці й увечері: не пропускаю його під жодним оглядом. Очищення проводжу завжди у два-три етапи. Ще одне важливе правило — використання косметики зі SPF-фільтрами. На жаль, навіть не в найсонячніших країнах UV-індекс досить високий, і це пришвидшує старіння шкіри.

Про вибір засобів

Я завжди звертаю увагу на склад і консистенцію, знаю, що годиться саме для моєї шкіри й волосся. Але водночас люблю пробувати різні архіпопулярні засоби й уже після застосування робити висновки про той чи інший продукт. Важливо відвідувати косметолога, щоб знати напевно, які компоненти в складах не підхожі, а які потрібні, щоб домогтися бажаного результату й мати доглянуту, чисту та здорову шкіру.

Про шлях до краси

На мій погляд, краса — суб’єктивне поняття. Немає єдиного шляху. Краса — це передусім фізичне та емоційне здоров’я, і ​​лише потім — зовнішнє. Треба дбайливо ставитися до себе й власного організму, прислухатися до тіла, любити себе й усвідомлено підходити до вибору харчових продуктів, води, а також засобів для догляду та декоративної косметики.

Ольга Навроцька, дизайнерка, художниця костюмів, письменниця й режисерка

Про концепцію slow beauty

Slow beauty — поняття, яке ввійшло в моє життя не так давно. Тільки після сорока розумієш, що наскоками молодість і здоров’я не зберегти. Я намагаюся правильно харчуватися, тренуватися за системою пілатес, вживати вітаміни й спати щонайменше вісім годин. І ще — зберігати гарний настрій.

Про б’юті-ритуали

Намагаюся робити лімфодренажний масаж обличчя й тіла. Використовую очищувальні й зволожувальні маски, патчі. На жаль, я не системна людина, тому мої ритуали змінюються. Я пробую різні засоби, техніки й пристрої, від скребка гуаша до мезоролерів.

Про вибір засобів

Завжди прислухаюся до рекомендацій фахівців і рідко довіряю рекламі. У моєму косметичному арсеналі з роками дедалі менше засобів. Але всі вони точно підхожі для мене.

Про шлях до краси

Він лежить через ментальне й фізичне здоров’я. І в прийнятті себе і своїх змін. У майбутньому я не відкидаю хірургічного втручання, але нині приймаю себе такою, якою я є.

Марися Горобець, ведуча світських заходів, візіонерка платформи MGVC

Про концепцію slow beauty

Краса — це королева, яка править недовго, тому важливо розвивати себе й дбати про свій внутрішній світ. Сьогодні моє головне завдання — підтримувати те, що дала природа. Сприйняття себе за роки трансформувалося: від неприйняття до прийняття найкращої версії себе. Періодично практикую так зване "косметичне голодування": тимчасово відмовляюся від сильнодійних засобів для догляду.

Про б’юті-ритуали

Останнім часом я вивчаю вплив ефірних олій на фізичний стан, тому додаю кілька крапель у креми й шампуні. Після заходів, де зазвичай я проводжу близько п’яти годин на підборах, тішуся всілякими спа-ритуалами. Рецепт мого улюбленого скрабу: сіль, лимон і мед з батькової пасіки.

Про вибір засобів

Засоби для догляду я вибираю з огляду на власні потреби в той чи інший момент. У домашньому догляді керуюся принципом: мінімум косметики, максимум води, спорту, сексу й сну. Це — найкраща косметика. Віддаю перевагу універсальним засобам: намагаюся не захаращувати полиці сотнями баночок, оновлювати колекції й не прив’язуватися надовго до однієї лінії догляду.

Про шлях до краси

Якби був єдиний шлях краси, ми б усі ходили тим прокладеним маршрутом. Шляхів безліч. Добре, коли можна пройти різними, вибравши для себе найвпливовіший. Головне — не зупинятися на півдорозі.

Довідка Vogue

Philip Martin’s — італійський бренд, створений 2006 року, з "чистою" концепцією й ретельно відібраними інгредієнтами.

Продукція Philip Martin's для догляду за волоссям і шкірою не містить парабенів і сульфатів, її не тестують на тваринах.

Компанія використовує передові технології й дотримується високих стандартів якості під час розроблення нових продуктів.

Фото: Олег Фенікс

Декор: Comilfo

Одяг: Helen Marlen

Взуття: Kachorovska Atelier

MUA: Анастасія Пахарь

Hairdo: Валерія Песляк

Салони-партнери: 365 Studio, Smartass, Materia, Агенція краси

Автори проєкту: Марія Боровська, Наталія Доценко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.