До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як доглядати за ступнями влітку: 5 простих кроків

Спекотне літо настало, а улюблені сандалі нарешті дочекалися свого зіркового часу. В умовах пандемії може бути складно зважитися на професійний педикюр, тому ми зібрали 5 простих порад, які допоможуть самостійно подбати про ноги. Адже доглянуті ступні — це не тільки питання естетики, а й здоров’я.

Женские ступни со свежим педикюром на фоне моря.Photo: Getty Images
Нігті

Почніть з довжини нігтів. За словами ортопеда й експертки з питань здоров’я ступень Маргарет Даббс, можна легко надати нігтям доглянутого вигляду, зробивши їхню довжину рівнішою. Даббс рекомендує використовувати кришталеву пилку для нігтів, "оскільки вона проста у вжитку, довговічна, гігієнічна й сприяє здоровому росту нігтя, а також герметизує його краї".

Реклама
Жорстка шкіра

"Знімати жорсткі місця треба на сухій шкірі, — пояснює Даббс. — На вологій вони стають менш помітними. А тертя, потрібне для їхнього зняття, стає менш ефективним, через що результат буде нетривалим".

Ручная пилка для отшелушивания кожи на пятках.Photo: Getty Images
Зволоження — основа успіху

Шкіра на ногах потребує зволоження так само, як і все ваше тіло. Шар зволожувального крему — важливий крок після використання спеціальної пилки для ніг. Даббс рекомендує використовувати зволожувальний лосьйон, оскільки крім зволоження, він "зменшує й сповільнює утворення твердої шкіри". Вона також радить використовувати крем для ніг щодня.

Скрабування

Як і шкіра на обличчі, ноги будуть вдячні вам за гарне відлущування. "Скрабування ступень поверне до життя тьмяні сухі зони шкіри, сягаючи туди, куди не може дістатися пилка. Особливо ретельно подбайте про п’яти й пучки пальців, а перед тим, як змити скраб, нанесіть його між пальців, на верхню частину стопи й щиколотки", — радить Даббс. Наприкінці процедури використовуйте зволожувальний крем, і ваші ноги відразу матимуть кращий вигляд.

Коли бракує часу

Якщо відчуваєте, що вашим ногам потрібен інтенсивніший догляд або вам бракує часу, тоді використовуйте спеціальні відлущувальні шкарпетки. Ви носите їх упродовж години, а через кілька днів тверді зони шкіри почнуть відшаровуватися, даруючи вам м’які ступні й приємні відчуття.

Увлажнение ног кремом после процедуры отшелушивания.Photo: Getty Images

І ще один трюк: свіжий шар прозорого або світлого лаку для нігтів разом з глянсовим верхнім покриттям та олійкою (або кремом) для кутикули щокілька днів теж неодмінно зроблять ваші ступні набагато привабливішими.

Текст: Lauren Murdoch-Smith

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.