До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниці літнього педикюру

Сезон гладіаторських і рибальських сандалій на підході. Все це надихає доглядати за ступнями з подвоєною ретельністю. Який педикюр робити і який догляд застосовувати, щоб ступні були ідеальними якомога довше, — у гіді vogue.ua.

Koché

Класичний, апаратний чи кислотний?

Ліпше вибирати "сухий" апаратний педикюр — за такого способу чищення забирають тільки справді зайве, — розповідає Антоніна Кроливець, засновниця мережі салонів Bunny Nail Cafе. "Живої" частини шкіри не зачіпають. У фрези — невелика площа, і на відміну від великої терки, яку використовують для вологої шкіри в разі класичного педикюру, нею можна точніше працювати зі згрубілими зонами — тільки там, де це потрібно. У тих, хто звик до класичного педикюру, коли ступні попередньо розпарюють, а потім шліфують спеціальною пилкою, спочатку виникатиме відчуття "невиконаної" процедури: не буде відчуття м’якості й абсолютної гладкості стоп. Але згодом це минає — приблизно за пів року ноги набувають ідеального стану.

Реклама
Laura Biagiotti

Треба мати на увазі, що в класичному педикюрі, коли майстер шліфує до "дитячих п’ят", шкіра знову починає грубіти приблизно за тиждень. У разі апаратного такого не відбувається. Стан шкіри вирівнюється і є стабільно добрим.

"Кислотного педикюру в чистому вигляді як єдиного методу оброблення шкіри стоп я не рекомендую, — додає Антоніна. — В ідеалі майстер під час процедури зрозуміє, у якому стані ступні, і, якщо є потреба, застосує кислоту точково".

Основи домашнього догляду

"Незалежно від пори року щоденне педантичне зволоження ступень — найкращий спосіб дбати про ніжну шкіру. Це дасть змогу ногам бути легкими й здоровими", — зауважує nail-експертка мережі зіркових студій Bastien Gonzalez Бертран Лі. І додає, що у своїх студіях вони не радять носити лак довше як чотири дні: нігті почнуть вбирати всі шкідливі хімічні речовини з лаку — і стануть жовтими. Ліпше давати змогу нігтям дихати між нанесенням лаку — щонайменше, три дні.

Лаки для нігтів Le Vernis з літньої колекції макіяжу Chanel Les Beiges, 2021
На відпочинку

Щоб продовжити життя покриттю, яке часто псується від контакту з рінню й тривалих запливів у басейні, треба попросити майстра нанести щільний шар суперглянсового "топу". Він працює як лак на меблях: захищає колір від блякнення, не дає йому потьмяніти, тримається довше.

Chanel

Шкіра на п’ятах і пальцях від контакту з водою й піском стає сухішою, а ступні набувають недоглянутого вигляду. У цьому разі треба взяти із собою зволожувальний крем для ступень — або пакетики-саше з одноразовими зволожувальними масками для ніг. Вони на вигляд як текстильні шкарпеточки, просочені зволожувальним кремом. За кілька хвилин допомагають освіжити педикюр. У перервах між відвідинами салону — вони незамінні, так само як і маска з ефектом зволоження для обличчя між відвідинами косметолога.

Зволожувальні шкарпетки-патчі для ніг Thirsty Feet, Nails Inc.

Добре працюють роликові пилки й ніжні невеликі пилочки. Головне правило — використовувати їх на сухій шкірі, щоб не поранитися й не зняти зайвого.

@ami.in.ua
У місті

У спеку взуття натирає сильніше. Часто — через тертя об вологу шкіру. Є кілька способів запобігти проблемі. Один з них — профілактичні олівці від натирання (такі є в Compeed і Avon). Треба просто нанести засіб на потенційно вразливі місця.

Олівець проти натирання, Compeed

Ще один спосіб — використовувати засоби з тальком, що абсорбує вологу. До складу спреїв з тальком часто входять антибактеріальні компоненти, наприклад триклозан, олія чайного дерева, що влітку теж важливо. Тим, хто страждає від натирань, мозолів, неприємних відчуттів, коли носить взуття на високих підборах, можна дати тільки одну пораду — не носити таке взуття. Інших таємниць тут немає.

Твердий стик проти натирань і подразнень Chamois Butt'r GoStik

Деформація стопи небезпечна. "Ми багато спілкувалися з остеопатами й кінезіологами на тему того, до чого може призвести неправильне взуття й дискомфорт під час ходіння, — розповідає Антоніна. — Що стосується нашої сфери — це зігнуті пальці, кісточки, мозолі тощо. Що стосується здоров’я — неправильне положення стоп, неправильне розподілення навантаження, викривлення стегон, що також призводить до викривлення хребта".

"Найлагідніше" взуття для літа

Взуття вибирають за кількома параметрами: довжиною (яка визначається розміром), шириною й висотою. Часто буває, що взуття тисне на пальці зверху. Ортопеди радять підбирати взуття так: взутися — і посунути стопу вперед. Між задником і п’ятою мають уміщатися вказівний і середній пальці дорослої людини. Це правило поширюється не тільки на дітей, а й дорослих. Тоді під час ходіння й бігу не страждатимуть пальці й нігті.


Coach

Незручні мюлі, у яких людина провела дуже багато часу, ушкоджують шкіру, а іноді — "набивають" п’яти до синців. У закритому взутті ноги пітніють, босоніжки з вузькими ремінцями можуть натирати. З погляду ортопедії біркенштоки й крокси — взуття, яке найдоречніше влітку. Але, зрозуміло, жоден дрес-код не терпітиме такої вільності.

Рік Овенс для Birkenstock

І ортопеди, і фахівці з питань педикюру одностайно рекомендують за першої-ліпшої нагоди ходити босоніж по нерівній поверхні — гальці, траві, гравію, шишках тощо. Це стимулює активні точки на ступнях і в підсумку добре впливає на центральну нервову систему.

Проти набряклості

Після дня на підборах або просто виснажливої спеки добре працює прохолодна ванночка із сіллю. Можна крапнути трохи ментолу, щоб отримати аромат свіжості й ефект прохолоди. Після неї добре полежати, умістивши ноги на рівні, вищому за голову. Ідеальний варіант — чобітки-патчі Collistar.

Маска-патч для ступень, щиколоток і гомілок Boot-Mask Nourishing Anti-Fatigue Feet And Calves Collistar

Запобігти набряклості допомагають компресійні панчохи. Важливо вдягати їх, як зазначено в інструкції — із самого ранку, лежачи в ліжку. Є піни для рук і для ніг об’ємом 30 мл, які зручно брати із собою й використовувати за потреби.

Зволожувальний бальзам для масажу, що знімає втому, Kenzoki

Проти набряків чудово допомагає лімфодренажний масаж ніг — рідко хто знає, але майже в будь-якому салоні цю послугу можна пройти окремо.

Хто схильний до набряків, може використовувати спреї й гелі з охолоджувальним впливом. Такі є в Academie і Yves Rocher.

Охолоджувальний Гель для Зняття Втоми Ніг, Yves Rocher

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.