До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На пальчиках: виходимо з карантину гарно

Promotion

Світ плавно виходить з карантину, на порозі літо й сезон оголених ніг. У партнерстві із салоном iP Med Spa, де приймає один з найсильніших подологів України, розповідаємо, як вийти з локдауну з найбільшим комфортом, і яку неоціненну допомогу в цьому може надати подолог.

Реклама
Zadig&Voltaire
Що таке подологія і хто такий подолог

Щоб надати ступням досконалого вигляду, недостатньо відвідати косметолога й зробити педикюр: більшість проблем потребує втручання фахівця-подолога. У перекладі з латині подологія означає вивчення стопи (podo — стопа, logia — знання). Подологія — медична наука, яка охоплює хвороби й патології стоп і гомілки. Вона охоплює вивчення, діагностику й лікування захворювань стоп, нігтів і шкіри ніг. Напрям поєднує хірургію, дерматологію, ендокринологію й ортопедію. Наука молода; в Україні з’явилася в "нульових". Але в США, Канаді, Новій Зеландії й Великій Британії подологія — окрема медична спеціальність.

Cynthia Rowley
Хто такий подолог

Спеціалізація подолога — діагностика, лікування та профілактика захворювань шкіри й нігтів на ногах, включно з деформацією стопи й будь-якими патологіями в організмі, що впливають на здоров’я ніг. Заведено думати, що верх компетенції подолога — робота з врослим нігтем. Велика помилка: подолог компетентний в ортопедії й працює з патологічними змінами стопи (кісточка на пальці, викривлення стопи тощо); у хірургії (коли йдеться про запалення на шкірі стоп); у травматології — коли потрібне лікування застарілих травм і переломів; у флебології — коли докучають вени й судини; і в дерматології. Кваліфікований подолог вміє надавати допомогу в разі так званої діабетичної стопи; знає, як підвищити імунітет у разі схильності до появи новоутворень.

Boss

Досить відвідувати подолога раз на пів року, щоб виявити проблеми зі здоров’ям, що позначаються на здоров’ї й красі ступень. А отже мінімізувати хірургічні втручання й лікування медикаментами.

Що таке медичний педикюр

Вкрай рідко клієнти салонів замислюються про те, щоб зробити педикюр не в майстра, а в подолога. Хоча останній не просто забезпечить правильний догляд за ступнями, а й підтримає їхнє здоров’я. Виявить проблему задовго до того, як вона почне дошкуляти, призначить профілактику, зможе вжити потрібні заходи. Подолог робить медичний педикюр, під час якого знімає натоптні й мозолі, позбавляє від мікротріщин на п’ятах, коригує врослі нігті тощо. Подолог підкаже, що робити, якщо пальчики деформуються, якщо в ступнях дискомфорт, якщо шкіра грубіє занадто швидко й потреба в педикюрі частішає. Якщо треба, подолог спрямує на консультацію до ендокринолога, травматолога або судинного хірурга.

Givenchy

Правильний догляд за ногами дає додаткову втіху від модних босоніжок. А ще допомагає зберегти здоров’я. Не варто чекати на розвиток патологій. Будь-які проблеми зі стопами можна вирішити, і перший крок у цьому напрямі — у кабінет досвідченого фахівця.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.